torsdag 25 juli 2019

Hjärtats tillfälligheter av Sofia Ymén


Det här är den tredje och sista delen i Österby-serien. Den är fylld av miljöbeskrivningar, lite fler än vad jag är van att läsa i ny litteratur och här är det gestaltningen som till större del  för handlingen framåt. Inte dialogerna som är en smula mer barsmakade. Jag tycker om berättelsen. Den skänker en värme och Ymén får av mig ett stort plus som lyckas skriva en så närvarande feelgood-romance utan utförliga sexscener. Dock finner jag att första delen i serien, Hemma där hjärtat väntar fångar mig allra mest.

Emma är den som blivit kvar hemma i byn, och medan hon jobbar i sin pappas gamla lanthandel ser hon vännerna jaga sina drömmar, bilda familj och skaffa barn. När Beathan dyker upp på sin motorcykel, med sin charmiga accent och sina varma ögon, är hon fast besluten att inte bry sig om honom trots att han är lika oemotståndlig som de skotska krigarprinsarna hon brukar läsa om i sina Harlequinromaner. Beathan bär på en sorg och stannar aldrig upp tillräckligt länge för att minnas. Men det är något med Emma som gör honom villig att bortse från de löften han givit sig själv. Frågan är vad som krävs för att han ska kunna gå vidare? Hjärtats tillfälligheter är den tredje boken om Österby, en charmig och rörande berättelse om att släppa taget om det förflutna och våga något nytt.


Sofia Ymén
Hjärtats tillfälligheter
Förlaget Harlequin
ISBN: 9789150943313
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

  1. Överdrivna miljöbeskrivningar brukar jag ofta se som utfyllnad i brist på handling...

    Ha en härlig dag!

    SvaraRadera
  2. Jag kan ha svårt för överdrivna miljöbeskrivningar vilket gör att jag upplever boken som tråkig. En bra balans är min melodi.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.