fredag 28 juni 2019

Tillbaka till den lilla ön i havet av Jenny Colgan


Det här är del 2, uppföljaren till Sommar på den lilla ön i havet. Tyvärr har det gått en tid (drygt ett år) och massor av andra lästa böcker har runnit under bron sedan jag läste den. Det gör att jag har glömt en hel del av handlingen och personerna i del 1. Det gör att läsningen haltar lite. Jag tappar liksom lite förförståelse även om jag samtidigt tycker att böckerna kan läsas fristående. Om man vill. Hur som helst är det en mysig och lättsam läsning med karaktärer som är lätta att tycka om.

Flora har precis börjat återanpassa sig till livet på Mure, den lilla ön utanför Skottlands kust. Bytet av ett myllrande London mot oändliga tomma stränder och vidunderligt vacker natur känns helt rätt. Caféet som hon driver i det rosa huset nere vid hamnen går bra, hon har äntligen återförenats med sin något stökiga familj och har till råga på allt lyckats få sin urgulliga chef Joel att stanna på Mure med henne.

Men hur hon än försöker, verkar det omöjligt att komma sin nya kärlek in på livet. Varför håller Joel henne på en armlängds avstånd? Det blir inte lättare av att han behöver resa till New York titt som tätt i affärer.

Floras bästa vän Lorna har kärat ner sig i den lokala läkaren, Saif, som kom till ön efter flykten från Syrien. Han får kämpa hårt för att vinna öbornas förtroende samtidigt som han väntar på besked om vad som hänt hans familj som splittrades längs vägen. Inte ens lugnet på ön kan hjälpa mot de skakande nyheter han nås av, nyheter som kommer att förändra både hans och öbornas liv drastiskt.


Jenny Colgan
Tillbaka till den lilla ön i havet
Norstedts
via Storytel
ISBN:
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Det är alltid bra att läsa "serier" i rätt ordning även om dom är fristående tycker jag. Inte alltid jag lyckas med det :-)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.