torsdag 27 juni 2019

Tidsväktarna: trollkarlen av Leif Jacobsen och Mats Lerneby


Del tre i serien Tidsväktarna. Den här gången skriven med en underfundig humor. Jag tycker om att vi i den här boken får möta personer som "en blivande deckarförfattarinna", Hercule Poirot, Winston Churtchill mfl. Det ger handlingen en extra dimension.

Tidsväktarna – Trollkarlen är den spännande fortsättningen på serien där tvillingarna Max och Marie upptäcker att de kan resa i tiden. Nu hamnar de på Orientexpressen år 1912 och reser genom ett oroligt Europa och vi får en rafflande och fartfylld berättelse som möter alla de klassiska personerna och platserna från tidsepoken. Den tar sin början i Konstantinopel, vidare genom Bulgarien och Serbien till Wien – där de träffar den misslyckade konstnären och blivande diktatorn Adolf – och kulminerar i Paris där de tillsammans med Tesla och Agatha Christie möter såväl Winston Churchill som Mata Hari. Kampen om framtiden verkar på något sätt vara knuten till ett halsband med en grön sten och hela Europas framtid står på spel, två år innan det första världskriget bryter ut. Alltmer börjar tvillingarna inse allvaret i tidskampen.
Trollkarlen är tredje delen i serien om Tidsväktarna och har ett högt tempo, historiskt trovärdiga beskrivningar och spännande möten med historiska personer. Storyn är både klassisk och nyskapande på samma gång, och står med ena foten i mänsklighetens kulturhistoria och den andra i science fiction-traditionen. Första boken Häxan och liljan och andra boken Den siste väktaren kom ut 2018.
Författarna Leif Jacobsen och Mats Lerneby träffades första gången på en fotbollsresa, och förutom ett obotligt intresse för komedigruppen Monty Python är de intresserade av historia. Båda tyckte att det saknades historisk spänningslitteratur för barn och ungdomar, och bestämde sig för att skriva serien Tidsväktarna tillsammans.

Leif Jacobsen och Mats Lerneby
Tidsväktarna - trollkarlen
Hoi förlag
ISBN: 9789176970638
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Jag älskar i och för sig Monty Python, men jag tror kanske att jag är liiite för gammal för den boken :-)

    Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  2. Lite kul att tidigare kända personer förekommer i handlingen!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.