söndag 30 juni 2019

Söndagens smakbit, v. 26 Tjänster och gentjänster


Det är inget nytt. Min storebror lockar alltid fram de känslorna hos mig, och varför skulle han inte göra det? Om det är något jag tror på lika mycket som Familjen går först så är det Var rättvis. Jag är alltid rättvis och sanningsenlig, oavsett hur smärtsamt det är, och den smärtsamma sanningen är att Jake är den lyckade och jag är den misslyckade. Han är den som startade ett import-exportföretag utan en penny från någon annan. Han är den som gjorde sig en förmögenhet på sömlösa trosor som han sålde till en lågpriskedja. Han är den som har den flashiga bilen och visitkorten och en magisterexamen i företagsekonomi (nästan).
Jag är den som tog ett lån av mamma ("vårt arv", som Jake alltid kallar det) och försökte starta en cateringfirma men misslyckades. Och som fortfarande inte har betalt tillbaka pengarna.

s. 20 ur Tjänster och gentjänster av Sophie Kinsella.
Fler smakbitar här

Äntligen en ny Kinsella. Jag har precis börjat läsningen, men märker redan nu att det kommer att bli trevligt. Som vanligt när jag plockar upp en bok av henne.

I övrigt lunkar dagarna på så där sommarlovssött som jag älskar. Jag har inte varit ledig länge, ändå är jag totalt dagsvill och det är ren tur att jag kommer på att det är söndag i dag och alltså dags för en söndagens smakbit. Så härligt att vara lite lost i kalendern. Att inte ha några som helst tider, egentligen, att passa utan att kunna ta dagen som den kommer. Är jag kaffesugen gör jag mig en kopp. Vill jag sätta mig och skriva på mitt bokmanus gör jag det. Vill jag ta en behaglig siesta i soffan eller på trappen, gör jag det. Vill jag med liten gå på smultronjakt i trädgården gör vi det. Vill jag piffa hemma ... ja, men du fattar! Sommar, sommar, sommar. Ljuvligt.

14 kommentarer:

 1. Låter som du har fantastiskt härliga dagar - fortsätt så! :-)
  Det är inte alltid lätt att hålla reda på dagarna, fast jag försöker att hålla koll på söndagarna precis som du. Fast för min del är det ju Skyltsöndagen som jag försöker att pricka in på rätt dag :-D

  Ha ännu en härlig sommardag!

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten och ha en skön och slapp söndag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Jag har inte läst något av Kinsella, men jag har funderingar på det :)

  Låter som att du har det helt perfekt :)

  SvaraRadera
 4. Inte lätt att ha ett syskon som lyckats med allt att jämföra sig med. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Har faktiskt aldrig läst Kinsella. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbit, fortsätt njut!

  SvaraRadera
 7. har inte läst någon Kinsella. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten. Och ha det fortsatt trivsamt! :)

  SvaraRadera
 9. Det var ett tag sedan jag läste en bok av Kinsella. Kanske skulle ge henne en chans igen? Känner igen mig i det här att vara dagsvill och är också förvånad att det gick så fort att bli det. Kan det vara att det var så intensivt på jobbet (är också lärare) på slutet så luften gick ur när vi äntligen blev lediga? Skönt är det i alla fall. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten. Har läst Kinsella men inte riktigt fastnat för henne faktiskt.

  SvaraRadera
 11. Den boken vill jag läsa. Gillar Kinsellas böcker jättemycket. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 12. Kinsella känner jag förstås till men har inte läst något. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 13. Jag tror jag läst någon bok av Kinsella för ett bra tag sen, sen har det inte blivit fler. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.