söndag 23 juni 2019

Söndagens smakbit, v. 25 Hej då, vi ses väl?


"När vet man säkert vem man är då? Hela liden, liksom"
"Aldrig, tror jag", säger Leo.
"Upplyftande." Nora gör en grimas och puttar till honom med axeln.
"Eller hur?" Det glittrar i Leos ögon. "Men det finns en poäng med det också." Han blir allvarlig igen. "Om man tänker så behöver man aldrig gå runt och vänta på att få reda på det i alla fall."
"Bara ständigt streta på i stället menar du, och hoppas att man hittar bitar av sig själv vartefter?"
"Ungefär så. Någon klok person sa en gång att livet är ett pussel."
"Är du säker på att den som sa det var klok?"
"Det var min pappa." Leo dröjer på orden ett par sekunder, petar loss en sticka från en av bryggans brädor och kastar ut den i vattnet. "Men jag är inte helt säker på att han alltid var klok, du vet själv."
Nora nickar, ser Leos pappa framför sig. Lång och smal och med snälla ögon. Men också med en ständigt glödande längtan efter upptåg och nya påhitt, int alltid helt genomtänkta.

s. 115 ur Hej då, vi ses väl? av Linda Åkerström

Fler smakbitar hittar du här

Förra veckan hann jag helt enkelt inte blogga om söndagens smakbit. Helgen bara försvann, trots sina fyra lediga dagar. Äldsta sonen konfirmerade sig så det var en del att styra upp kring det. Trevligheter, såklart. Men tiden ... Nu har jag fått sommarlov och har "all tid i världen". Dagarna har redan börjat flyta in i varandra så där skönt avslappnat. Jag är kreativ igen. Äntligen, och igång med ett nytt manus för 9-12 åringar. Dessutom har jag börjat fila på ett synopsis till en feelgood-roman för vuxna och har planer på att redigera klart två manus som legat till sig länge nog nu, på mitt skrivbord. En hel del andra bestyr pågår och jag går i tjocktröja och dricker kaffe eftersom sommaren fortfarande inte blivit så där varm och behaglig som jag vill ha den. På promenaden igår, över tjocktröjan = en täckjacks-väst!

Midsommar i fredags firade vi med picknick. Som tur var sken solen just då, men precis när ringlekarna kring majstången skulle dra igång öppnade sig himlen. Som tur är hade liten hunnit dansa ändå till bandet när de värmde upp inför Små grodorna med en rad fräsiga pop-låtar. Så ingen gick miste om hans sköna dansmoves, vilket var tur!

6 kommentarer:

 1. Låter som det blev ett bra midsommarfirande trots det svala vädret och dum-regnet. Men det hör väl egentligen till traditionerna även det, vädret alltså :-)
  Spännande med dom nya böckerna!

  Ha nu en riktigt skön söndag :-)

  SvaraRadera
 2. Tack för den smakbiten och ha en skön söndag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. livet är en pussel, hoppas hitta alla bitarna, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten! Själv hoppas jag på svalare väder, mår sämre när det är varmt över 22 grader och gassande sol. Men dom flesta tycker nog som dig. :)

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten! Kände inte till den boken.

  SvaraRadera
 6. Jag är 60 och kan fortfarande känna att jag inte vet vad jag ska bli när jag blir stor :)))

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.