måndag 3 juni 2019

Skuggan och skolsabotören av Lotta Sundin


Det här är tredje delen i Skuggan-serien för 9-12åringar. Skuggan är en ung (super)hjälte som nattetid tar sig fram på sin skateboard och räddar människor som har råkat illa ut.

Berättelsen i sig är smått otrolig, och jag har svårt att se att den skulle kunna vara realistisk. Därför sätter jag "super" inom parentes i ordet "superhjälte". Alla berättelser behöver såklart inte vara en spegling av verkliga livet, men eftersom Skuggan-serien inte  är fantasy gör handlingen mig förvirrad. Antingen fantasy och osannolikt eller trovärdigt och realistiskt, så nära en verklighet det är möjligt. Men att en högstadietjej skulle ut och rädda människor från skurkar nattetid (och ändå gå i skolan dagtid) samt att skolsabotören är den hen är gör det inte verkligt, på något sätt. Det stör min läsning, tyvärr.

Det jag gillar med Skuggan-serien är att den är normbrytande och inkluderande.

Den sista terminen på högstadiet börjar bra för Tuva. Hon har världens bästa flickvän, och njuter av att få starta stadens nya sporthall. Men så kommer en av Albins stökiga bröder tillbaka till Granköping och vill veta om Albin har hämnats på Skuggan än. Samtidigt börjar någon förstöra på skolan och lämna hotfulla meddelanden efter sig. Ska Skuggan lyckas ta fast den mystiska skolsabotören?Lotta Sundin
Skuggan och skolsabotören
Idus förlag
ISBN: 9789188964090
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

  1. Det låter som en kontrast som gör att böckerna inte blir helt trovärdiga vilket åldersgruppen borde reagera på också.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Fattar inte. Antingen sannolikt eller osannolikt? Är boken varken sannolik eller osannolik? Vad är den då? Är det som den därna Schrödingers katt?

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.