lördag 15 juni 2019

Silvervägen av Stina Jackson


En ryslig bok, välskriven och spännande. Jag är inte helt och fullt bekväm med genren (alltför blödig) men jag förstår varför boken blivit nominerad till Årets bok 2019. Dock kommer den inte att få någon röst av mig. Jag har redan en favorit.

Sedan tre år tillbringar Lelle de ljusa sommarnätterna med att köra bil. Han kör utmed väg 95 som skär genom landet från Skellefteå i nordvästlig riktning förbi Arvidsjaur, Arjeplog och mynnar vid norska gränsen, den väg som kallas Silvervägen. För tre år sedan försvann hans sjuttonåriga dotter spårlöst och hennes försvinnande gnager sönder Lelle inifrån.
Till den lilla orten Glimmersträsk anländer Meja och hennes mamma. Meja är lika gammal som Lelles dotter var när hon försvann. Medan höstens mörker närmar sig knyts Lelles och Mejas öden ihop och när ytterligare en ung flicka försvinner blir deras liv för evigt sammantvinnade.

Stina Jackson
Silvervägen
Månpocket
ISBN: 9789175038919
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Låter jättespännande tycker jag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Ser verkligen fram emot fler böcker från Jackson! :)

  SvaraRadera
 3. Silvervägen har jag åkt på många gånger i min barn- och ungdom. Som tur var så försvann ingen av oss ;-)

  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 4. Den läste jag nyligen och tyckte den var mycket bra. Kan bli en röst från mig alltså...

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.