lördag 8 juni 2019

Rekordskolan: klockan tickar! av Katarina Ektedt och Anna Winberg


Det här är uppföljaren till Rekordskolan: vägen dit som jag tyckte slutade med en så trevlig cliffhanger. Jag tycker inte uppföljaren genomsyras av samma spänning, men är trots allt säker på att den går hem bland barn i 6-9 års ålder.

Silje, Rurik och Kostas stormtrivs på Rekordskolan. Men plötsligt försvinner Siljes favoritlärare Belle. Rektorn Nils Nils larmar och ber alla elever att hjälpas åt att leta efter henne. Och bråttom är det, för Belle behöver ta sin livsviktiga medicin inom tre dagar. Jakten på Belle leder dem till olika ställen på ön. Tillsammans med Manja och Noah stöter de på rekorddjur som smitit från skolan, vandrar i underjordiska grottor och löser koder. Men de kan inte hitta Belle någonstans!

Samtidigt måste de jobba på sina rekord och samla stjärnor i sina klockor. Kostas upptäcker att han blir lite pirrig i magen när han umgås med Manja. Silje hinner knappt plugga till Polyglottprovet. Och hur ska det går för Rurik som har så svårt att komma i tid? Det enda som är säkert är att klockan tickar ...  
Rekordskolan Klockan tickar är den andra delen i en serie om rekord, vänskap, relationer och äventyr!

Katarina Ekstedt, Anna Winberg
Rekordskolan: klockan tickar
Triumf förlag
ISBN: 9789188549709
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Kanske inte en bok som riktar sig till mig... ;-)

    Ha en härlig pingstafton!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.