torsdag 20 juni 2019

Jag for ner till bror av Karin Smirnoff


Det är inte svårt att förstå varför den här boken nominerades till Augustpriseet 2018. Den är så bra! Välskriven, poetisk men med en mörk, suggestiv berättelse. Om livet helt enkelt, när det inte visar sig från den lätta sidan utan kommer mörk och hänsynslös.

"Jag for ner till bror är en ovanligt säker debut som inte ber om ursäkt för någonting. Den har sin egen logik och sin egenbistra, råbarkade skönhet." Borås Tidning    


I Smalånger är det mesta som vanligt. Maria har hittats död. Hennes bror håller på att supa ihjäl sig. Harmynte John har ögon som svarta hål i rymden och äldreomsorgen får en ny medarbetare, Janakippo, som stack sin far med en högaffel. Jag for ner till bror är en svart, rå, våldsam och from berättelse. Det är kärleksfullt, passionerat, varmt och tryggt. Svårast av allt är förlåtelsen.

Karin Smirnoff
Jag for ner till bror
via Storytel
ISBN: 9789177951322
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Oj, det var mycket på en och samma gång.
  Ha en fin torsdag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Låter intressant!

  Ha en braig dag :-)

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset. Den verkar mycket bra så nu har jag reserverat den. Tyvärr tio före men det får jag ta...

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.