onsdag 12 juni 2019

Hjortron och hjärtan av Eva Swedenmark och Annica Wennström


Jag blev så glad när jag såg att en ny "bär-bok" hade kommit ut och så snart som möjligt kastade jag mig över den på Storytel. Övriga böcker i serien står i min hylla i form av fysiska böcker ... De är så mysiga och en serie jag verkligen inte har tröttnat på trots att den sträcker sig över en rad böcker (detta är del fem). Karaktärerna har kommit mig nära och jag vill fortsätta umgås med dem. Böckerna och berättelsen om La Stella är så varm och behaglig, även när det skapas intriger. Hjortron och hjärtan är måhända den allra mysigaste och inger ett sådant hopp. Om serien tar slut här och nu skulle jag sakna den, samtidigt har den fått sitt slut som jag inte bara kan acceptera, utan också tycker om. Mycket!

Livet för familjen kring restaurang La Stella i Östersund står aldrig stilla. Hjortronen blommar på fjällmyrarna, de gyllengula bären börjar snart mogna, men med hösten kommer förändringar.
Varför längtar Mario bort till nya utmaningar när allt går så bra? Hur kommer det sig att Liselotte, som lever med en ny man efter den uppslitande skilsmässan, ändå dras till nya äventyr? Hennes föräldrar Anita och Börje är nyförälskade men ska de verkligen bli förnöjsamma pensionärer och bara rulla på i gamla spår? Och borde inte Linda vårda relationen med Anders istället för att tråna efter en vacker fjällguide?
Marios och Liselottes dotter Sandra ser klarögt på de vuxna omkring sig, hur deras relationer bryts och byts. De verkar oförmögna att ta ansvar. Bland hjortronmyrar och fjäll växer en tanke på långsiktighet fram hos henne.
När de alla samlas i Åre måste de möta sanningarna om sig själva. Vilka de är, vilka de trodde att de var, och se varandra med nya ögon utan att vara rädda för konsekvenserna.   
Hjortron och hjärtan är den femte delen av den populära serien som tog sin början i Smultron och svekoch sedan fortsatte med Vinbär och vemodHallon och hat samt Lingon och lust (återutgivna i pocket på Lind & Co, 2017). 
EVA SWEDENMARK och ANNICA WENNSTRÖM har förutom romanerna i bär-serien även skrivit Det hemliga rummet (Lind & Co, 2018) tillsammans. Båda är också del av författartrion bakom pseudonymen Emma Vall, tillsammans med Maria Herngren

Eva Swedenmark
Annica Wennström
Hjortron och hjärtan
Lind&Co
via Storytel
ISBN: 9789178614387
Finns hos Adlibris och Bokus

5 kommentarer:

 1. Låter som en bokserie med bärighet ;-)

  Ha en finfin dag!

  SvaraRadera
 2. Roligt att läsa att du tyckte så mycket om den! Den ligger i min hög och väntar på att bli läst. Längtar till den!

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset om denna serie. Nu har jag beställt bok 1-4. Nummer 5 fanns bara som ljusbok och det är tyvärr inget för mig...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Znogge! Boken finns också som pappersbok! Inte bara ljudbok. Hoppas du gillar serien:)

   Radera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.