söndag 9 juni 2019

Författarintervju, deadline och ny bok + söndagens smakbit, v. 23 Jag kan inte vara hos dig nuJust nu händer det mycket i mitt författarliv! Spännande. Här kan du, om du vill, läsa en kortare intervju med mig kring mitt författarskap. Tur att det kom ännu en långhelg, för jag har haft deadline till förlaget. Sista korren till Vingklippt längtan skulle sättas. Jag var lite rädd att jag skulle ha tröttnat så pass på berättelsen att genomläsningen skulle kännas tråkig, men tack och lov inte. Nu när boken är satt och har fått sidor och typsnitt så som boken är tänkt att se ut, ser jag på mitt manus med nya ögon. Och jag tycker om den! Ja, det gör jag. Tack och lov. Nu har jag läst och korrat och snart ska den vidare till tryckeriet. Jag väntar med spänning på de första läsarreaktionerna.

Samtidigt kommer i dagarna min tredje bok ut. Redan nu kan du förbeställa den, just nu för specialpris hos Idus förlag, eller hos nätbokhandlarna om du hellre vill det. Adlibris, Bokus. Eller, såklart, om du vill ha ett signerat exemplar kontaktar du mig, så fixar jag en kråka och skickar boken till dig. Det är så roligt att signera böcker, så du anar inte. Och jag blir så glad och tacksam varje gång någon vill läsa mina böcker. Hör bara av dig.

Jag har också påbörjat ett nytt manus, så äntligen är jag igång och skriver färskt igen. Det är en himla härlig känsla. Dock ska jag inte skriva nu, har jag tänkt. Så snart liten har vaknat (han sover i mitt knä) ska jag kavla upp ärmarna och köra storstädning, all in här hemma. Först i kväll kan det bli tal om att välja ut en ny bok att läsa, så den här veckan får jag lov att bjuda en smakbit ur egna manuset Jag kan inte vara hos dig nu.

Mina ben pinnar på sitt allra snabbaste. Vägen hem känns extra lång just idag. Just igår. Mamma är inne i en svart period och ligger nästan alltid i sängen. Det är därför jag har bråttom hem.
Det är en plåga att gå till skolan. Helst av allt skulle jag vilja stanna hos mamma. Jag vet att jag bara är en liten unge, men det känns ändå som att det är min uppgift att se till så att mamma inte enbart ligger och gråter i ett mörkt rum. Mamma har endast mig. Det är mitt ansvar.
När mamma mår lite bättre igen, när de svarta dagarna har blivit lite mer ljusa, brukar hon säga att det är hon och jag mot världen. Att vi två är starka tillsammans och kan klara allt. Det gör mig glad och ännu mer övertygad om att det är min uppgift att försöka göra mamma
glad igen. Men det är svårt när jag är i skolan om dagarna.
Jag är rädd att mamma kanske ska bli ännu mer ledsen när jag lämnar henne alldeles ensam. Ibland har jag till och med fejkat att jag är sjuk bara för att få stanna hemma. När mamma är i sin svarta värld märker hon ingenting. Hon inser inte att jag inte alls har feber eller inte har kräkts på grund av magsjuka. Jag kan ljuga om vad som helst.

17 kommentarer:

 1. Att tycka om sin egen bok är nog en bra början :) Det låter så himla spännande alltihop med dina böcker!

  SvaraRadera
 2. Tack för din smakbit från din bok och precis som Monika skriver "att tycka om sin egen bok är nog en bra början"
  Ha en fin pingstdag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten. Vad kul det låter att ha ett sådant flow i skrivandet som du verkar ha. Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Spännande med dina böcker! Tack för smakbit.

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten!Kul att läsa lite ur din egen bok.

  SvaraRadera
 6. Vilken sorglig smakbit. Så kul att det går bra med skrivandet!

  SvaraRadera
 7. Jättespännande med en smakbit ur din egen bok! Den låter intressant. Och kul att du ska börja på en ny. :) Ska in och läsa intervjun också. Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 8. Gratulerer! Så gøy det må være å være ferdig med en bok :-)
  Ha en riktig fin pinsesøndag!

  SvaraRadera
 9. Grattis! Så roligt att det går så bra med ditt skrivande :D

  Kram

  SvaraRadera
 10. Det låter både ambitiöst och roligt att mitt i småbarnslivet också hinna skriva böcker. Förstår också att du känner stor tillfredsställelse när en ny bok är klar för tryckning. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 11. Det var roligt att du kommit igång med dit skrivande, jag har läst en av dina böcker och den tyckte jag mycket om.

  SvaraRadera
 12. Det låter som det händer mycket i ditt författarliv just nu!

  SvaraRadera
 13. känner inte alls till den här boken. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 14. Det är så himla roligt och spännande med alla dina böcker som du får utgivna - GRATTIS!!!

  Tack för smakbiten också :-)

  SvaraRadera
 15. Roligt att få läsa en fin smakbit ur ditt manus! Tackar!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.