fredag 7 juni 2019

Brevvännerna av Eli Åhman Owetz


Jag älskar den här fina, kärleksfulla och levnadsglada feelgood-romanen. Att den dessutom, till stor del, utspelar sig på en bokbuss gör inte saken sämre. Det väcker ljuva minnen från min egen barndom där de regelbundna besöken i bokbussen livade upp vardagen.

Vad händer när man mitt i livet drabbas av den stora kärleken? 
Ny roman av författaren till Hemma hos Bettan och Anna-Lisas Antik
En charmig kärlekshistoria i You ve Got Mail-anda.   
Vid första anblick har Malin allt man kan önska sig. Ändå är hon inte lycklig. Hennes äktenskap går på rutin och hon saknar närhet och någon att prata med. Veckans höjdpunkt är när bokbussen kommer till byn och romanerna som hon kan fly verkligheten med. Erik har nyligen flyttat från Stockholm till idylliska Roslagen efter att ha hamnat vid ett vägskäl i livet. I en lånebok hittar han av en slump några utrivna sidor ur ett anteckningsblock. De handskrivna orden om förlust och längtan gör honom nyfiken. Vem är kvinnan som har skrivit dem?
En anonym brevväxling, via bokbussen, tar sin början. Sakta växer allt starkare känslor fram mellan två människor som vågar öppna sig förvarandra. Men kan man verkligen falla för någon man bara brevväxlat med? Och hur vet man om det är rätt att riskera allt för att följa sina känslor?  
Eli Åhman Owetz har tidigare skrivit romanerna i serien om Anna-Lisas Antik och Hemma hos Bettan, som var finalist i Stora ljudbokspriset.

Eli Åhman Owetz
Brevvännerna
HarperCollins
ISBN: 9789150943375
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

  1. Nån bokbuss hade vi aldrig i våra kvarter, däremot kom affären rullande med Rulles rullande snabbköp :-)

    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
  2. Låter som en charmig bok!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.