fredag 31 maj 2019

Toktanten av Birgitta Bergin


En underhållande bok som jag läste med stor behållning och hade småroligt åt hela tiden. Men tänk vilken mardröm om det här hade varit i verkliga livet. Fy för såna som Toktanten.

Vad händer när ett litet samhälle tas över av en person som inte skyr några medel för att få sin vilja igenom? Och hur långt är en människa beredd att gå för att få makt att härska över andra?
Äntligen har semestern börjat och Lena och Fredrik är tillbaka i sommarhuset, glada att få lämna vardagslivet i Paris. De har sett fram emot att ha familjen samlad, grilla tillsammans på kvällarna, träffa grannar på ett glas vin eller två och njuta av västkustens salta stänk. 
Men det blir inte så. 
De har fått en ny granne, och hon tycks vilja göra allt för att förstöra deras idyll. Plötsligt är det inte längre självklart var tomtgränsen går eller vilka stigar till stranden som är tillåtna att promenera på. 
Frågorna bland grannarna hopar sig. Vad hände egentligen med Maria och Peters lilla hund? Varför går den nya grannen alltid runt med en stor skruvmejsel i handen? Och vad är det för märkliga ramsor hon mumlar på? 
Plötsligt är dörrar stängda och folk ser sig om över axeln. Den hotfulla stämningen förvärras och till sist är alla i Lövudden indragna i ett drama som ingen vet slutet på...

Birgitta Bergin
Toktanten
Bokfabriken
ISBN: 9789176298749
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Här fick jag en déjà vu igen. Kollade och boken var dels en smakbit, men var även med 20/5. Skönt faktiskt att det var så, då är jag kanske inte lika tokig som Toktanten ;-) Tycker fortfarande att det verkar vara en bok för mig :-)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. En sådan toktant vill man inte ha inpå sina egna knutar.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Ja, tänk så mycket en person kan ställa till det och påverka så många. Vi hade en sådan granne i vår första lägenhet och det var en plåga.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Ama, men jösses. Ja, det har du rätt i. Det är jag som är förvirrad som skriver en recension om en och samma bok två gånger.. Nåja, det är en bra bok så den kan gott få lite uppmärksamhet ;)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.