måndag 20 maj 2019

Toktanten av Birgitta Bergin


En underhållande bok där slutet inte går att förutspå. Handen på hjärtat; Vem har inte, någon gång, varit med om grannar som varit knepiga, avståndstagande eller allmänt griniga?! Men jag har aldrig på långa vägar mött Toktanten. Tack och lov.

Vad händer när ett litet samhälle tas över av en person som inte skyr några medel för att få sin vilja igenom? Och hur långt är en människa beredd att gå för att få makt att härska över andra?
Äntligen har semestern börjat och Lena och Fredrik är tillbaka i sommarhuset, glada att få lämna vardagslivet i Paris. De har sett fram emot att ha familjen samlad, grilla tillsammans på kvällarna, träffa grannar på ett glas vin eller två och njuta av västkustens salta stänk. 
Men det blir inte så. 
De har fått en ny granne, och hon tycks vilja göra allt för att förstöra deras idyll. Plötsligt är det inte längre självklart var tomtgränsen går eller vilka stigar till stranden som är tillåtna att promenera på. 
Frågorna bland grannarna hopar sig. Vad hände egentligen med Maria och Peters lilla hund? Varför går den nya grannen alltid runt med en stor skruvmejsel i handen? Och vad är det för märkliga ramsor hon mumlar på? 
Plötsligt är dörrar stängda och folk ser sig om över axeln. Den hotfulla stämningen förvärras och till sist är alla i Lövudden indragna i ett drama som ingen vet slutet på...

Birgitta Bergin
Toktanten
Bokfabriken
ISBN: 9789176298749
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Låter som en bok för mig :-)

  Ha en fin start på veckan! :-)

  SvaraRadera
 2. Ny författare för mig och boken har jag inte heller hört talas om. Tack för tipset :D

  Kram

  SvaraRadera
 3. Huamej, för att ha en sådan granne.
  Kram Carin

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.