söndag 26 maj 2019

Söndagens smakbit, v. 21 Sommaren med Ava


När jag var yngre hade jag en föreställning om att så vackra människor som hon inte hade några problem i livet över huvud taget. Det verkade så när jag märkte vilken gräddfil de hade i plugget. De fick inte bara de killarna och tjejerna de ville ha, utan hade också alltid ett stort entourage omkring sig.
Själv var jag klassens plugghäst som bara dög om någon ville ha hjälp med matten. Tandställningen och mitt fräkniga ansikte gjorde inte direkt självförtroendet bättre, och det enklaste var att försöka smälta in i mängden. Hemma flydde jag ofta in i böckernas värld, de gav lite tröst och fick mig att känna mig mindre övergiven när mamma och pappa kom hem sent från jobbet. I gymnasiet, när rälsen på tänderna var väck och mina klasskamrater var mer likasinnade märkte jag en viss förändring av hur andra bedömde mig. Men det var först på universitetet som någon - Evan - gav mig komplimanger för hur jag såg ut.

s. 126 ur Sommaren med Ava av Anna Lönnqvist

Jag har en lugn söndag. Om en stund ska jag sätta mig och läsa lite. Samtidigt spånar jag i tanken på nya manus att skriva. Jag har idéer för fler barn/ungdomsmanus och ett för en roman för vuxna.

Nu, under förmiddagen, har jag planerat upp kommande jobbvecka, men insåg att det var snabbt avklarat med tanke på att veckan enbart sträcker sig måndag - onsdag. Och i morgon åker vi dessutom på klassresa.

Nu är det hög tid att knyta ihop det här läsåret och jag samlar bedömningsunderlag i ett flertal ämnen. I den klass där jag själv är mentor är allt mer eller mindre klart, men så gör jag några lektioner i parallellfyran och där är det insamlade resultatet mer osäkert och skralt av olika skäl. Nu har jag gjort en P.P med en rad frågor som följer på en film. Här får eleverna chans att visa delar av vad de lärt sig i etik och moral (religion), svenska och idrott och hälsa. I stort sett allt på samma gång, vilket är bra. Sen kanske jag kan dra ett check på det!

15 kommentarer:

 1. Sommaren med Ava ska jag läsa under juni, ser fram emot det!

  SvaraRadera
 2. Det låter som ett skönt avslut av terminen för dig. Jag tycker du verkar ha haft så mycket omkring dig länge nu, så det är säkert skönt om du får vara lite ledig också. Hoppas klassresan blir kul. Tack för smakbit

  SvaraRadera
 3. Känner igen det här att det är dags att avsluta allt på jobbet. Det är lite intensivt nu när jag ska lämna mina treor. På torsdag åker jag till Prag med kollegorna och det ska bli kul. Ska bara bli av med förkylningen innan. Tac för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Vilken fin smakbit! Tack för den. Blir nyfiken på boken. Ha en fin söndag med mycket läsning! :)

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten!

  Ja, nu börjar det bli dags att knyta ihop säcken för denna gång. Så fort vårterminen har gått!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag kan föreställa mig att slutet på terminen är bråda tider!

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten! Ännu ett nytt författarnamn för mig.

  SvaraRadera
 8. Det var igenkänning på den smakbiten, om man bortser från att jag inte var någon stjärna på matte heller...

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten, den gillade jag. Hu - tänk att det snart är slut på terminen.

  SvaraRadera
 10. Känns som att det skulle kunna vara en bok för mig.

  SvaraRadera
 11. Här knyter vi också ihop vårtermins-säcken! Jag fattade inte att du började med smakbiten utan trodde du skrev en självbiografisk text först som skulle knyta an till boken. :)

  SvaraRadera
 12. Låter som du har fullt upp inför upploppet på terminen. Spännande med dom nya bokmanusidéerna!

  Tack för smakbiten och ha en bra start på veckan :-)

  SvaraRadera
 13. känner inte till den här författaren. tack för smakebiten!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.