söndag 5 maj 2019

Söndagens smakbit, v. 18 Toktanten


Tystnaden lägger sig när den lilla bilens motorljud försvinner i fjärran. Lena står som förstenad. Vad höll tanten på med? Hon åkte ut ända från sin för att var vid stugan i en kvart? Tjugo minuter? Och så vitt Lena såg var Toktanten inte ens inne i huset, bara på altanen. Åkta hon hit ut för att tutta eld på små högar med löv? Och vad var det för mumlande? Det lät lite ockult. Lena ryser till igen. Hon går fram till gärdesgården för att se närmare på de små rykande högarna. De är samtliga på väg att slockna. Hon funderar på om hon ska slänga vatten på dem, men inser att det är så blött i naturen att det inte är någon risk för att elden ska ta sig.
Tvi, tvi, tvi. Toktanten hade förbannat dem. Var det verkligen så? Lena ruskar olustigt på sig och bestämmer sig för att strunta i att kratta och istället gå en rask promenad. Hon behöver energi.
Positiv energi.

s. 174 ur Toktanten - grannen från helvetet av Birgitta Bergin

Fler smakbitar hittar du här

Den här helgen innebär en hel del jobb ... ja, även kommande vecka. Igår korrade jag vända två i mitt kommande bokmanus och idag, hoppas jag, får jag skickat till mig ytterligare ett bokmanus som ska korras innan torsdag då det enligt tidsplan ska skickas till sättning. Deadlinen känns snäv. Det hade varit en helt annan sak om jag hade varit författare på heltid, men kommande arbetsvecka är det fullt ös så jag anar att jag behöver korra effektivt! Håll tummarna.

Idag ska jag också sätta mig ner och planera upp några lektioner samt förbereda mig inför det workshop jag ska hålla i kommande lördag på en litteraturmässa - Barnens textival i Göteborg. Och, om tid finns, plantera ett gäng potatisar. Det får bli mitt lilla andningshål i allt jobb som författare vs lärare.

16 kommentarer:

 1. Oj... Mycket på gång! Textival låter kul och vad spännande med dom nya manusen! Självklart håller jag tummarna :-)

  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 2. Ja, lite nyfiken är jag ju på den boken :)

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten. Tokiga grannar är ju ett tacksamt tema :-)

  SvaraRadera
 4. Jeg må bare si at jeg er glad jeg ikke har en slik nabo. Men når jeg tenker meg om så vet jeg ikke det. Vi flyttet inn i en ny leilighet for ikke så lenge siden, og jeg har ikke snakket med alle naboene :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten! Den boken har jag läst.

  SvaraRadera
 6. Jag är så nyfiken på den här boken så tack för smakbiten! Hoppas veckan går bra för dig. :)

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten!

  Kram

  SvaraRadera
 8. Den har jag lyssnat på, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. kanske en bok för mig, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 10. Toktanten låter veerkligen som en granne från helvetet. Tack för smakbiten! Du verkar ha fullt upp den närmsta tiden.

  SvaraRadera
 11. Hon är produktiv denna författare. Dock ingen som jag är sugen på att läsa. Tack för smakbit, glöm inte att djupandas i veckan!

  SvaraRadera
 12. Tack för smakebiten den ska jag läsa snart

  SvaraRadera
 13. Den finns i min läsahög. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 14. du verkar ha många järn i elden! glöm inte vilan! tack för smakebiten. har faktiskt aldrig läst något av Bergin

  SvaraRadera
 15. Började lite så smått med den i veckan. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 16. Jag tycker titeln Toktanten låter charmig, men i smakbiten låter inte tanten alls charmig.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.