torsdag 9 maj 2019

Små eldar överallt av Celeste Ng


En berättelse med många karaktärer och ett tydligt ställningstagande av författaren. Somliga konflikter längs handlingen känns djupa och genuina medan andra tas mer med en klackspark. En åsikt å ena sidan och sedan skiftar författarens åsikt å andra sidan. Jag som läsare vill inte bli skriven vid näsan, utan vill själv skapa mina åsikter. Den här gången är det så tydligt vad författaren vill att jag ska tycka. Men hur kan jag tycka en sak vid ett tillfälle, med en karaktär och i nästa stund tycka helt annat?! Det blir ungefär lika förvirrande som den här recensionen.

Trots allt en fin bok som jag tyckte om.

Hur kunde allt gå så snett i en så lycklig familj som Richardsons? När började idyllen Shaker Heights att förändras? Var det när Mia Warren flyttade in med tonårsdottern Pearl i släptåg? Eller började det redan vintern innan, när ett spädbarn hittades övergivet utanför brandstationen? En roman om hemligheter och lögner, om starka blodsband och om en moderskärlek så intensiv att den når bortom dem.”Små eldar överallt” har legat på New York Times bästsäljarlista i nästan ett år och sålt i över 1 miljon exemplar i USA. Den vann Goodreads Choice Awards pris för bästa roman 2017 och ska filmatiseras till teveserie med Reese Witherspoon och Kerry Washington som producenter och skådespelare.


Celeste Ng
Små eldar överallt
Albert Bonnier förlag
via Storytel
ISBN: 9789100177348
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Låter lite väl rörigt för min del. Gillar inte när det blir för många karaktärer inblandade och gillar inte heller att få åsikter pådyvlade på mig.

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Mycket spännande och bra.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset. Den låter intressant.

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.