fredag 24 maj 2019

Room av Emma Donoghue


Vilken ruggigt bra bok. Spännande, gripande och rörande. Och riktigt välskriven ur en femårings perspektiv. Det blir så levande med all inkorrekt grammatik som ibland får mig att fnissa till. Det är så briljant.

Jacks hela värld är ett låst rum på drygt tio kvadratmeter. Rummet är Jacks och hans mammas fängelse, och det är ljudisolerat och specialbyggt för att de inte ska kunna ta sig ut.
På kvällen är mamma noga med att Jack ska gå och lägga sig i garderoben. Då kommer den man som handlar mat åt dem och som gör saker med mamma som Jack inte förstår.
I sju år har Jacks mamma hållits fången i det skjul som nu är deras hem. Där har hon med stor fantasi, påhittighet och kärlek lyckats skapa en värld för sin son. Men hennes desperation ökar och om de ska överleva måste de ta sig ut på egen hand. De kanske kan lyckas rymma men det är Jack som måste se till att deras plan går i lås ...
Room är en gripande historia berättad utifrån den femårige Jacks perspektiv, som trots att han tillbringat hela sitt liv inlåst är ovanligt intelligent och känslig.Romanen handlar om kärleken mellan en mor och hennes son och om att överleva under extrema omständigheter. Men den handlar också om det svåra med att möta världen utanför.


Emma Donoghue
Room
Lind Co
Via Storytel
ISBN: 9789174615579
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Usch... Den låter verkligen ruggig... Tror inte jag vill läsa den trots ditt fina betyg.

  Ha en finfin fredag! :-)

  SvaraRadera
 2. Jag har sett filmen och den var bra.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Tyckte också om den. Måste se filmen någon gång!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.