fredag 10 maj 2019

Koll på tiden? Tips för skola, fritid, vänner, sömn av Petra Brask


En bok som verkligen sätter fingret på eller för all del ringar in tonårstiden på ett sanningsenligt sätt. Jag känner framförallt igen vår äldsta dotter i boken, men även äldsta sonen och yngsta dottern som precis är och nosar in i tonåren. En smart och lättöverskådlig bok som kommer med många goda tips. Dock har jag svårt att se att just våra tonåringar skulle läsa boken. Det blir min uppgift att delge dem de tips och råd jag läst om.

Din tonårshjärna är fantastisk!  
Under tonåren är din hjärna unikt öppen för nya kunskaper, relationer och upptäckter. Men livet vi lever idag gör det utmanande för hjärnan att fokusera: det är så många upplevelser, uppdateringar och uppkopplingar att det kan bli knepigt för dig att bedöma vad som egentligen är viktigt. Hur ska du hinna med allt skola, vänner, fritid, motion och sömn? 
Koll på tiden? ger dig massor av kunskap om hur vi fungerar och lär dig att få bättre koll genom att bland annat planera, strukturera och fokusera. Till boken hör också ett digitalt övningshäfte där du direkt kan omsätta det du lär dig i praktiken. Varje kapitel avslutas med personliga och angelägna texter av tonåringar och vuxna.
Petra Brask är expert på effektivitet och syns ofta i TV och press. Hon har undervisat tusentals människor i tidseffektivitet och effektiva metoder, både i Sverige och internationellt. 2017 släppte hon sin bok Vem bestämmer över din tid? konsten att frigöra tid och energi. Uppföljaren riktar sig till ungdomar. Petra har själv uppfostrat tre ungdomar och föreläser ofta på skolor samt coachar unga i konsten att få ihop skola, vänner, fritid, rörelse, kost och sömn. Hon utgår från den senaste forskningen om hjärnan och inlärning, samt erfarenheten från sina många år som effektivitetskonsult. Med humor, värme och insikt fångar hon den grupp i samhället som enligt SCB:s mätningar mår allra sämst idag våra ungdomar vår framtid.

Petra Brask
Koll på tiden? Tips för skola, fritid, vänner, sömn.
Lava förlag
ISBN: 9789188799128
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Tonårstiden var lite upp och ner mest hela tiden. Fast jag minns nog bäst dom braiga grejerna :-)

    Ha en härlig fredag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.