torsdag 23 maj 2019

Det första chiffret av Denise Rudberg


Rudberg har skrivit en bok helt olik hennes tidigare verk (de jag läst). Hon har inte varit någon favorit för mig, men med den här boken har hon lyckats galant och jag ser mycket fram emot en fortsättning. Jag hörde i en intervju att hon hade skickat in sitt manus anonymt och att de stora bokförlagen hade gissat vem författaren var. Om jag minns rätt var det ingen som hade gissat på Rudberg, så annorlunda är hennes författarstil den här gången. Hon gör det riktigt bra.

Tre unga kvinnors liv förändras för alltid i andra världskrigets Stockholm.Året är 1940. Samtidigt som hotet från Nazi-Tyskland växer sig starkare förenas tre kvinnor: Signe flyttar från landet till storstaden. Elisabeth säger upp sig från sitt jobb under dramatiska omständigheter. Iris flyr från Estland med sina två söner. De väljs ut av regeringen för att genom signalspaning knäcka tyskarnas kod. I en tid då ingen vet var man har den andre och där farliga män med tveksam moral verkar i det fördolda, blir Signe, Elisabeth och Iris livsviktiga för rikets säkerhet.”Det första chiffret” utgör del ett i en spännande serie i samma anda som Hidden Figures och Bletchley Circle. Mitt under brinnande krig, bland spioner och fiender, är vänskap och lojalitet avgörande.


Denise Rudberg
Det första chiffret
Bokförlaget Forum
ISBN: 9780777772676
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Jag har gillat hennes tidigare böcker, men det var länge sen jag läste nåt av henne nu.

  Ha en braig dag! :-)

  SvaraRadera
 2. Tack för boktipset, låter som en himla bra bok

  SvaraRadera
 3. Jag är normalt inte så förtjust i hennes böcker men jag borde nog ge den en chans. Kanske denna stil passar mig bättre.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag är lite nyfiken på den här trots att jag knappt läst något av Rudberg tidigare.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.