fredag 12 april 2019

Trojanen av Mats Ahlstedt


Spännande, driven och välskriven.

Efter ett gräl där Linneas pojkvän Kristoffer gör slut berättar han att han tänker lägga ut nakenbilder av henne på nätet. Trots att han är berusad sätter han sig bakom ratten och kör därifrån.
Strax efteråt blir Linneas lillebror, som är på väg hem efter en fotbollsmatch, dödad av en rattfull bilist. Linnea är övertygad om att det är Kristoffer som kört ihjäl honom. Beväpnad med en morakniv söker hon upp Kristoffer men ångrar sig. En märklig slump gör att någon bestämt sig för att ta livet av Kristoffer och fullföljer det Linnea inte vågade. 
Kristoffer var ett datorgeni och hade utvecklat ett spel som förmodligen skulle bli en världssuccé. När ytterligare två unga män med koppling till Kristoffer mördas blir profilerade Ella Werner allt mer övertygad om att datorspelet är nyckeln till lösningen. 
Sanningen är värre än hon kunnat ana. I spelet döljer sig en trojan som om den aktiveras från miljontals datorer kan få hela städer att kollapsa.
Än en gång för slumpen Linnea i mördarens väg. Omedvetet sätter hon polisen på rätt spår och riskerar sitt eget liv. Kommer de att hinna rädda både henne och världen?
Trojanen är den fjärde fristående delen i Mats Ahlstedts populära serie om profilerare Ella Werner vid Göteborgspolisen.

Mats Ahlstedt
Trojanen
Bokfabriken
läsexemplar
ISBN: 9789178351251
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.