tisdag 26 mars 2019

Veckans topplista, v. 13 Romaner som baseras på verkliga händelser


Den här veckan har topplistan ett riktigt intressant ämne; nämligen romaner som passeras på verkliga händelser. Jag ser mycket fram emot att få tips från andra Bokbloggare. Dessa fem, fann jag i min jakt bland mina egna bokhyllor, men jag har läst många fler såklart. Det här är en genre som jag tycker mycket om att läsa. Oftast är böckerna välskrivna och jag som läsare lär mig något om mig själv och min historia, men också, viktigast av allt, om andra människor.

 • Mischling av Affinity Tonar handlar om andra världskriget och de vedervärdiga experiment som bland annat tvillingar utsattes för i Mengele Zoo.
 • Tio över ett av Ann-Helén Laestadius bygger på känslor som oro och sorg kring gruvindustrin i Kiruna och det faktum att en hel stad behöver flyttas.
 • Holländarn av Birgitta Bergin är ett familjedrama som sträcker sig över tre generationer.
 • Innan ni tog oss av Lisa Wingate har jag tipsat om flera gånger innan. Det är en så stark berättelse. Den är baserad på en av Amerikas mest ökända skandaler.
 • Olycksbarnet av Malou von Sivers där hon berättar med utgångspunkt i sin egen familjehistoria. Ett försök att förstå hur ett sår kan ärvas från generation till generation och forma kommande individer långt senare.


14 kommentarer:

 1. Verklighetsbaserade böcker hör även till mina favoriter.

  Ha en finfin dag!

  SvaraRadera
 2. inte läst dessa, tack för tips.

  SvaraRadera
 3. Mischling finns oläst i min bokhylla. Holländaren har jag läst. Tack för tips om de andra!

  SvaraRadera
 4. De tre första på din lästa har jag också läst och gillat :)

  SvaraRadera
 5. Malou von Sievers bok är jag intresserad av.

  SvaraRadera
 6. Intressanta böcker du har hittat! Innan ni tog oss blev jag nyfiken på! :)

  SvaraRadera
 7. Bra val av böcker minst sagt!

  Kram

  SvaraRadera
 8. Många intressanta böcker du rekommendera.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 9. Tio över ett köpte jag nu på bokrean, den har lockat mig ända sedan den kom ut.

  SvaraRadera
 10. Hörde Laestadius i Sommar i radio och tyckte att det lät lovande, men jag har inte kommit mig för att skaffa boken. Har känt mig tveksam till Malou v Sivers bok men det kanske är orättvist? den var med på rean nu såg jag.

  SvaraRadera
 11. Tack för intressanta tips. Olycksbarnet skall jag läsa framöver. Den står redan i bokhyllan.

  SvaraRadera
 12. har faktiskt inte läst någon av dina titlar

  SvaraRadera
 13. Spännande böcker allihop! Malous bok är jag intresserad av.
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Holländarn har jag läst, tack för övriga tips!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.