tisdag 19 mars 2019

Veckans topplista, v. 12 Kok- och bakböckerJag är ingen mästare i köket. Jag lagar mat bara för att jag måste och bakar gör jag ytterst sällan. Äter gör jag mer gärna. I alla fall ett mål om dagen bortsett från kaffedrinken till frukost. Gärna en glutenfri, vegetarisk rätt, aldrig rött kött. Bara fisk, skaldjur och fågel ibland. Då mår min mage som bäst. En balans jag äntligen har hittat och som passar min Crohns bäst. Hur som helst, intresset för matlagning är inte särskilt stort, däremot att äta gott och nyttigt. Mina tips till veckans topplista ...


 • Sju sorters kakor är inte glutenfri, men har somliga recept som jag kan använda mig av. Det är dock en klassiker som hängt med i många år och som nu barnen, speciellt yngsta dottern som tycker det är roligt, bakar ur.
 • Åses kök med sina lchf-recept är en bas för idéer.
 • Jamies supermat är inte vegetarisk men ligger ändå till grund för god och nyttig mat, det går ju att hitta på och utesluta ur ett befintligt recept.
 • Och så slutligen två vegetariska kokböcker som jag är nyfiken på och gärna skulle vilja ha själv.

13 kommentarer:

 1. Sju sorters kakor är verkligen en klassiker. Fast jag bakar inte alls nuförtiden. Har lärt mig den hårda vägen att det bästa för mig är att överlåta det till experterna och köpa brödet/kakorna. Vilket jag i och för sig undviker att göra alltför mycket nuförtiden. Köpa bröd och kakor, alltså :-)

  Ha en härlig dag!

  SvaraRadera
 2. lCHF-kokbok. Något för mig kanske.

  SvaraRadera
 3. Sju sorters kakor var en bok som jag fick när jag var liten. Dom andra verkar bra dom med.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. tog med en helt ny bok av Jamie; gammaldags traditionell mat... barnen lagar gott vegetariskt.

  SvaraRadera
 5. Vi ska börja baka men då är vi inte så intresserade av kakor och annat sött.

  SvaraRadera
 6. Bakar gör jag aldrig. Har försökt någon gång, men det blir aldrig bra. Laga mat däremot, det gillar jag och det bästa med recept på mat är att man kan ändra i dem :)

  SvaraRadera
 7. Vardagsvego är jag nyfiken på!

  SvaraRadera
 8. "Sju sorters kakor" är en klassiker som har hängt med väldigt länge här hemma. Jag använder den fortfarande men tycker att den börjar kännas lite omodern... Men som grund är den bra.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Äta går mycket bättre än att laga maten :)

  SvaraRadera
 10. Mat är ett glädjeämne. Jamie O gillar jag i tv men har inte hans kokböcker.

  SvaraRadera
 11. Tänk jag har inte Sju sorters kakor, det verkar ju vara en populär bok!

  SvaraRadera
 12. Åses kök lånade jag som e-bok från biblioteket, fanns en del att inspireras av där.

  SvaraRadera
 13. Sju sorters kakor hittar en på många bloggar. Åses kök känner jag inte alls till.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.