måndag 25 mars 2019

Värdshuset av Nora Roberts


Roberts är skicklig på att väva in det övernaturliga med det verkliga och få det att verka högst troligt. Det här är en trevlig feelgood, första delen i en trilogi även om jag inte känner ett jättestort behov av att läsa vidare i serien. Den här berättelsen känns avslutad, som om de tre böckerna står fristående från varandra. Kanske är det så, även om karaktärerna och små inslag i handlingen knyter dem samman?

Värdshuset är första delen i en ny romantisk trilogi som utspelar sig i den lilla staden Boonsboro i Maryland. Här bor de tre bröderna Montgomery som tillsammans med sin viljestarka mamma just börjat rusta upp stans förfallna värdshus, som de vill förvandla till ett modernt och charmigt hotell. Men familjens arkitekt, Beckett, har inte bara renovering i tankarna… I staden bor också den unga änkan Clare Brewster, som flyttat hem med sina tre små söner och öppnat en bokhandel i närheten av värdshuset. Beckett har varit hemligt förälskad i Clare sedan skoltiden, men alltid dolt sina känslor. Till sin förvåning upptäcker Clare att hon dras till det gamla värdshuset och till mannen som ritat det. Kommer deras kärlek att få en andra chans, nu när allt är på väg att förändras i Boonsboro? Nora Roberts är född och uppvuxen i Maryland, och i sin senaste romantrilogi har hon inspirerats av staden Boonsboro, där hon bor med sin familj. Liksom i böckerna har hon rustat upp ett gammalt värdshus som nu är hotell.


Nora Roberts
Värdshuset
Bonnier pocket
ISBN: 9789174293753
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

  1. Som jag tidigare sagt är Nora Roberts ingen favorit hos mig så jag avstår. Men tack för alla härliga boktips som du ger!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Länge sen jag läste nåt av henne...

    Ha en riktigt fin start på veckan!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.