söndag 17 mars 2019

Söndagens smakbit, v. 11 Det kommer aldrig vara över för mig


Jag letar igen i minnet efter det alla minsta tecken på att han var obekväm eller lite nervös, men kommer fram till samma slutsats som förut: Nej, det fanns inget tecken. Han kände inte igen mig. Ingen kan ha så bra pokerfejs, förutom möjligen professionella pokerspelare.
Men jag hörde inte vem av dem som vann diskussionen. Det är möjligt att jag inte får jobbet.
Jag tänker igenom alternativen.
Devlin ringer och säger hoppsan, fel av mig, vi har redan anställt någon annan. Det är det mest realistiska resultatet utifrån det jag hade, för han kommer säkert att känna annorlunda när han nyktrat till. Det var orättvist av honom att förbigå Lucas, oavsett om vi två känner varandra eller inte.
Eller så får jag jobbet, trots att Lucas inte vill det, och hur kommer han då at känna när polletten till sist trillar ner och han fattar vem jag är? Det kan bli tufft.
Och till sist, det perfekta scenariot: Jag får jobbet oh det går hur bra som helst. Lucas erkänner motvilligt att jag duger till att sköta baren på The Wicker och vi kommer hyfsat bra överens. Och han lyckas aldrig placera mitt ansikte.
Jag ligger i sängen och ser mina andetag virvla runt i den fuktiga luften. Och jag undrar varför det perfekta scenariot också låter som det allra sämsta.

s. 88 ur Det kommer aldrig att vara över för mig av Mhairi McFarlane
Fler smakbitar här

17 kommentarer:

 1. Det skulle kunna vara du på omslaget där. Jag tycker det ser likt ut :-)

  Ha en härlig söndag!

  SvaraRadera
 2. Tack för den lilla smakbiten.
  Ha en bra söndag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Det er en vanskelig situasjon når du har søkt på en jobb og venter på å høre om du har fått den. Det verste er selvfølgelig å ikke få den, det sier seg jo selv. Men selve ventingen kan også være noe ubehagelig.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten tror jag har två böcker av författaren men inte fattat om man ska läsa dem i en viss ordning.

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten!

  Kram och ha en fin söndag

  SvaraRadera
 6. tack för smakbiten, inte ofta jag sitter på en bar, kanske i simmar i England.

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten och ha en fortsatt fin söndag!

  SvaraRadera
 8. Den här boken kommer jag att läsa!

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten, känner inte till författaren. Ha en skön söndag

  SvaraRadera
 10. Mhairi McFarlane vill jag gärna läsa mer av. Hennes You had me at hello passade mig väldigt bra.

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten. Man undrar ju när de stött på varandra tidigare...

  SvaraRadera
 12. Jag ska snart läsa min första bok av McFarlane! Ser fram emot det :)

  SvaraRadera
 13. Den vill jag läsa! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 14. Författaren står på läslistan men har inte läst något än. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 15. Den boken har jag sett lite hör och var. Verkar bra. tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 16. författarnamnet känner jag igen men inte resten. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 17. Den smakbiten gjorde mig nyfiken.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.