torsdag 14 mars 2019

Föräldramagi av Hedvig Montgomery


En intressant, givande och igenkännande läsning som gott kan fungera som manual för tonårsföräldern tillsammans med en sund portion vanligt bondförnuft. Men visst har jag tillsammans med kidsen hamnat i de lägen då bondförnuftet flutit sin kos och det för stunden har känts lättare att ta till det ogenomtänkta artilleriet - alltså det från sandlådenivå. Det här är boken som kan hjälpa föräldrar att reflektera och förändra/förbättra sin relation med barnen.

Föräldramagi är den nya guiden för föräldrar med barn i alla åldrar. Den ger både dig och dina barn bättre självkänsla och innehåller smarta och enkla råd för hur du kan bli den förälder du alltid önskat vara. Skriven av norsk-svenska psykologen Hedvig Montgomery och har legat på topplistan i Norge i 25 veckor. 
En av de största missuppfattningar föräldrar har är att barnuppfostran är det du tar till när barnen gör något fel. Psykologen och familjeterapeuten Hedvig Montgomery har mer än 20 års erfarenhet av arbete med barn och familjer. Här delar hon med sig av sina 7 steg för att hjälpa föräldrar att hitta en väg mot det alla önskar: barn och vuxna som trivs med sig själva och med varandra. 
Exempel på frågor som tas upp: 
Vad är det som gör att ett barn blir lyckligare än ett annat? 
Hur skapar du god självkänsla? 
Varför bör du låta barnen leka ifred? 
Hur arg får du egentligen lov att bli på ditt barn?

Hedvig Montgomery
Föräldramagi
Harpers Collins nordic
recensionsexemplar
ISBN: 9789150941920
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

  1. Peppar, peppar så hade vi aldrig några större problem när våra barn var i tonåren. Men kan vara en bra bok för många tonårsföräldrar.
    Ha en fin torsdag.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Säkert en bra bok, men inget för mig som inte har några barn :-)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.