fredag 29 mars 2019

Falla fritt av Helene Holmström


Jag både gillar och inte gillar den här boken. Den utspelar sig i en flashig storstadsmiljö, på en advokatbyrå och redan där suckar jag lite då jag tycker att den här genren fått oförtjänt rykte av att vara just flashig och ytlig och mest handla om karaktärer födda med silversked i munnen - och för den delen någon med trassligt förflutet som har fått kämpa sig upp men för den sakens skull trots allt befinner sig i den här världen som känns så främmande och avlägsen mig - och många andra också. Det är inte en värld jag vill sätta på piedestal och drömma om. Jag vill inte vara där alls, knappt ens i böckernas värld, för nu är jag trött på den. Genren borde bräddas. Dock märks det att författaren själv har erfarenhet av advokatyrket och den biten målas upp på ett intressant sätt. Det gör även den förbjudna kärleken mellan Charlotte och Ignacio.

Ett omaka par, en attraktion omöjlig att motstå, förbjuden kärlek. Denna laddade debutroman bjuder på passion i kittlande miljöer.Charlotta Kvist är advokat på en av Stockholms mest framstående byråer och kämpar för delägarskap och revansch. Ignacio Vargas sitter i ledningsgruppen på ett stort klädföretag och brinner för hållbarhetsfrågor. När de möts på en bar blir de genast attraherade av varandra. Vad de inte vet är att de står på motsatta sidor i en stor rättstvist som båda är fast beslutna att vinna.De går emot alla regler genom att ens träffas, att inleda en relation får absolut inte hända. Ändå kan de inte stå emot varandra. Men är de verkligen beredda att riskera allt de kämpat för?
Lovereads är ett boutiqueförlag som ger ut smart och modern romance - riktiga feelgoodkarameller med mycket kärlek och humor. Men också fascinerande intriger, komplexa karaktärer, djup och svärta - underhållning när den är som bäst, helt enkelt.


Helene Holmström
Falla fritt
Lovereads
via Storytel
ISBN: 9789188801067
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Jag förstår faktiskt inte hur man kan vilja bli advokat. Visst. Givetvis behövs dom och dom gör bra saker många, många gånger, men det finns så mycket vidrigt avskum där ute i världen som ju också har rätt till försvar. Jag förstår inte hur man klarar av att försvara dom...

  Ha en riktigt härlig fredag!

  SvaraRadera
 2. Ha en fin fredag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Jag håller med om att genren borde bräddas för det finns en hel del stereotypa inslag i många böcker. Samtidigt så finns det också lysande undantag.

  Kram och god kväll!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.