onsdag 13 mars 2019

Ensam i Paris av Jojo Moyes


Jag har läst och älskat Moyes samtliga romaner, men dragit mig lite för Ensam i Paris, då det här är en samling noveller, även innehållandes två kortromaner. Noveller är för det mesta inte riktigt min tekopp. Jag vill ha allt eller inget, liksom hela kakan och en novell blir så otroligt liten och naggande god att snålvattnet rinner till och jag blir besviken över att inte få mer. Därav tycker jag också allra bäst om de två kortromanerna som ger mig chans att komma in mer ordentligt i berättelsen innan den tar slut. Efter att ha läst ut Ensam i Paris är det bara att konstatera att Moyes briljerar, även när det kommer till novellskrivning. Men nu längtar jag efter hennes nästa roman!

Jojo Moyes är tillbaka med en härlig samling berättelser! Varsågod: två kortromaner och nio noveller!

Nell är tjugosex år och har aldrig har varit i Paris. Hon har aldrig ens varit på en romantisk weekend någonstans. Att åka utomlands är inte riktigt hennes grej. Men när Nells pojkvän struntar i att dyka upp vid tåget har hon chansen att bevisa för alla inklusive sig själv att hon kan vara självständig och modig. Väl i Paris hittar Nell en version av sig själv som hon inte visste existerade Kortromanen Ensam i Paris är romantisk och charmig verklighetsflykt när den är som bäst.

I den andra kortromanen Smekmånad i Paris får vi möta Liv och Sophie från Sophies historia, många år tidigare. Sophie, som är från landet, sveps med i den glamorösa Belle epoque-tillvaron i Paris, men upptäcker att ett liv med en hyllad konstnär som Edouard kan vara komplicerat. Ett århundrade senare följer Liv i hennes fotspår; efter en hastig romans blir smekmånaden i Paris inte riktigt så romantisk som hon hoppats 

De kortare novellerna bjuder på ett galleri av kvinnor mitt i vardagslivet, där stora som små ämnen blir oförglömliga historier i Moyes skickliga händer.


Jojo Moyes
Ensam i Paris
Printz Publishing
via Storytel
ISBN: 9789188261984
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Håller med dig! När man fått tag i en riktigt bra berättelse blir man ju nästan lite ledsen när den tar slut. Man vill ha mera! :-)

  Gillar den fina vespan på omslaget :-)

  Ha en finfin dag!

  SvaraRadera
 2. Har läst den och gillar den.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Jag håller med dig men har läst denna och blev positivt överraskad!

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.