fredag 1 mars 2019

En andra chans av Jojo Moyes


Vissa karameller vill man suga länge på men nu har jag äntligen läst den sista delen i trilogin om Louisa Clark och samtidigt ... nu får jag inte träffa henne längre, vilket på ett sätt känns tomt.

Jojo Moyes levererar i vanlig ordning, jag är ett stort fan över hennes sätt att förmedla känslor och beskriva miljöer och karaktärer så levande, och även om jag inte berörs lika mycket som i del ett; Livet efter dig, som jag fulgrät åt, är det här en väldigt fin berättelse som knyter ihop allt på ett tillfredsställande sätt.

Louisa Clark kommer till New York, redo att börja ett nytt liv och säker på att hon kan omfamna det nya äventyret samtidigt som hon och Ambulans-Sam håller sitt distansförhållande levande. Arbetet som assistent hos Agnes, den unga hustrun till en av New Yorks rikaste män, tar Lou in i stadens absoluta toppskikt. På en välgörenhetsbal möter hon Joshua Ryan, en man som bär med sig en viskning av Lous förflutna.  
Lou försöker hålla ihop sina båda världar, och upptäcker att hon tvingas bära på hemligheter - inte bara sina egna - som kan orsaka katastrofala förändringar i hennes liv. Och när allt ställs på sin spets måste hon fråga sig: Vem är Louisa Clark? Och hur stillar man ett hjärta som bor på två platser?  
Jojo Moyes har jobbat som journalist, bland annat på The Independent, men är sedan 2002 författare på heltid. Hon är en av Storbritanniens bäst säljande romanförfattare och har skrivit tolv böcker, varav sex är utgivna av Printz Publishing. Det stora genombrottet kom när Livet efter dig släpptes 2012. Boken har sålt i över sju miljoner exemplar världen över (över 500 000 bara i Sverige), och innehåller alla klassiska Jojo-ingredienser: fascinerande livsöden, mänskliga karaktärer och en vacker historia som griper tag i läsaren från första sidan. 2015 kom fortsättningen Arvet efter dig. Jojo Moyes bor i Essex i England med sin man och deras tre barn.Jojo Moyes
En andra chans
Printz Publishing
ISBN: 9789177710387
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Jag gillar också hennes böcker, men ingen har hittills kommit upp i klassen som "Livet efter dig" höll... Fantastisk bok :-)

    Ha en härlig fredag!

    SvaraRadera
  2. Jag fulgrät också till Livet efter dig men har inte fortsatt på serien sen.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.