onsdag 20 mars 2019

Den försvunna guldfisken av Christina Olséni och Micke Hansen


Ännu en rolig barndeckare i skolmiljö skriven av Olséni och Hansen som (hittills) kanske mest är kända för sin Morden i Falsterbo-serie. Jag tycker dock att duon skriver som bäst för barn. Där kommer deras underfundiga humor mer till sin rätt, tycker jag och jag läser Skolvaktmästre Tores detektivbyrå med stor behållning (här har jag skrivit om Den försvunna mustaschen).

Eleverna på Vingelskolan arbetar med Tema Havet när skolans bibliotekarie, Inga Blad, plötsligt upptäcker att hennes älskade guldfisk, Shakespeare, har blivit alldeles randig. 
- Shakespeare är sjuk! ropar Inga förfärat. 
Men är guldfisken verkligen sjuk eller har någon bytt ut honom? Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå har fått ett nytt uppdrag, och tillsammans med skolbarnen Klara och Otto får Tore fullt upp med att lösa det kluriga fallet.

Christina Olséni och Micke Hansen (text)
Katarina Vintrafors (bild)
Den försvunna guldfisken
Bokfabriken
recensionsexemplar
ISBN: 9789178350377
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Åh! Det ser ut som om hon har hittat Nemo! ;-
  (Fast lite synd om Nemo om dom inte har bytt ut sötvattnet mot saltvatten också ;-) ).

  Ha en finfin dag!

  SvaraRadera
 2. Har nu läst din senast utkomna bok: "Mirakel och hemligheter" med stor behållning. Wow! Av fem möjliga stjärnor får den fem stjärnor av mig. Härlig bok med mycket handling, känslor och lite spänning. Ser fram emot fortsatta alster från dig.
  kram

  SvaraRadera
 3. Något för vårt bibliotek tänker jag!

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.