fredag 8 mars 2019

Att vara vuxen med Aspbergers syndrom av Paula Tilli


Just nu nördar jag ner mig i fakta om högfungerande autism/Aspergers syndrom och hemmasittande som ett led i researchande till mitt pågående bokmanus. Att vara vuxen med Aspbergers syndrom är en så intressant och igenkännande läsning. Väl värd att läsa för alla, även för så kallade normalstörda personer eftersom vi alla möter olikheter i människor runt omkring oss. Den här boken kan öppna dörrar, och framförallt ögon och skapa ökad förståelse.

”Att umgås med människor jag har roligt med är för mig som att äta jordgubbsglass: jag tycker om jordgubbsglass, men jag klarar mig utan det och mår inte psykiskt dåligt om jag inte äter det på länge. På samma sätt kan jag ha riktigt roligt med andra människor, men å andra sidan har jag också roligt ensam.
Visst förstår jag att det inte direkt tillhör vanligheterna att bo i ett tält på balkongen, men är det verkligen helt fel att göra något som avviker från det normala?”
Hur är det att leva som vuxen med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning? Paula Tilli beskriver i boken Att vara vuxen med Aspergers syndrom – om identitet, relationer och vardagen på ett personligt och levande sätt livet med Aspergers syndrom, eller som det numera heter autismspektrumtillstånd. Det största problemet är sällan diagnosen i sig utan det är förväntningarna och kraven från omgivningen som skapar stress och tar energi. Får du ett adekvat bemötande och respekt är mycket vunnet.
I boken utgår författaren från sina egna erfarenheter och möten med andra i liknande situation och ger många konkreta exempel och råd.
Boken vänder sig till dig som har en diagnos inom autismspektret och till närstående. Även professionella och arbetsgivare har stor glädje av boken.Paula Tilli
Att vara vuxen med Aspbergers syndrom: om identitet, relationer och vardagen 
Gothia fortbildning AB
via Storytel
ISBN: 9789188099334
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Det är bra böcker detta.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Nu slår jag kanske in en vidöppen dörr, men har du inte läst "Den besynnerliga händelsen med hunden om natten" så gör det. Av Mark Haddon.

  SvaraRadera
 3. Vi kan inte få nog kunskap om detta! Extra viktigt är det för oss som jobbar med barn och ungdomar men även vuxna kan behöva denna bok.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Intressant bok igen. :-)

  Ha en finfin dag!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.