måndag 11 mars 2019

Alla suger och det är ingens fel av Ebba Hyltmark


Jag är så imponerad över att Ebba Hyltmark så ung, endast arton år, har skrivit en så välkomponerad och inlevelserik berättelse. Den har både humor och svärta och är så, så himla bra. En bok passande 12-15 år.

Med hörlurarna på och musiken som bästa vän går Li sista terminen i nian, fullt fokuserad på att börja gymnasiet långt därifrån. Då ska livet äntligen börja, på riktigt.
De jämnårigas sociala spel kan hon inte alls identifiera sig med. De är falska och överdramatiska. Istället finner hon vänskap hos den äldre mannen Sigvard. Deras villkorslösa samtal får Li att öppna sig. Samtidigt finns plötsligt Max där. Max, den nya killen i klassen med de vackra ögonen som vägrar släppa Lis blick. Den spikraka vägen mot framtiden som Li planerat känns inte längre lika självklar.
Alla suger och det är ingens fel handlar om att veta vem man är och våga sträcka sig efter sina drömmar. På rapp prosa med humor, driv och värme skildrar den rekordunga debutanten Ebba Hyltmark klockrent Lis svåra och modiga kliv från barndomen till ung vuxen.

Ebba Hyltmark
Alla suger och det är ingens fel
Brombergs
ISBN: 9789173379441
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Verkligen imponerande av en sån ung tjej :-)

    Ha en bra start på veckan!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.