torsdag 28 februari 2019

Veckans helgfråga, v. 9 BokbloggarVeckans helgfråga fokuserar först och främst på varför så många slutar blogga. En del går helt över till Instagram, en del säger hejdå till alla sociala medier. Vad kan det bero på?

Själv är jag inte medveten om att bloggare slutar skriva och posta inlägg. De bloggar jag läser regelbundet bloggar på. Samtidigt har jag förstått att somliga, tydligen fd. bloggare som gått mig förbi, helt övergått till Instagram som enligt dem är ett bättre forum. Jag kör på båda två. Min blogg är till för längre texter så som bokrecensioner medans Instagram är ett litet fönster in i bloggen. De båda kanalerna går alltså hand i hand.

Orsakerna till varför en del helt slutar med sociala medier kan såklart variera. Men jag gissar att det kan bero på tidsbrist, stress, brist på motivation, en alltför spretig blogg och därför svårt med fokus och/eller för få läsare/kommentarer.

Sedan efterlyses de bästa bokbloggarna.
Jag läser gärna bokbloggar. En favorit jag har är Vargnatts bokhylla som också booktubar, vilket jag tycker skapar en härlig variation.

14 kommentarer:

 1. kanske instagrammare... med jag har inte riktigt förstått förtjusningen, jag hittar fortfarande intressanta bokbloggare, får massa tips och så.

  SvaraRadera
 2. Jag har inte fattat grejen med att ha blogg och Insta som kombo. Det kanske är smart.

  SvaraRadera
 3. Vargnatt följer jag också, måste lära mig göra så proffsiga videos.

  SvaraRadera
 4. Min blogg och min instagram går också hand i hand, det kommer ut några korta recensioner på instagram men hela får man läsa på bloggen. Men det är enkelt med instagram så länge man har en telefon som sammarbetar.

  SvaraRadera
 5. Åh tack för det fina omnämnandet! <3

  SvaraRadera
 6. Jag har noterat att en del slutat blogga ja men samtidigt så har nya tillkommit. Jag har även Instagram men det kan inte ersätta bloggen.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Finns många bra bokbloggar, hittar nya intressanta lite då och då. Instagram har jag inte fastnat för än.

  SvaraRadera
 8. Jag tog också med Vargnatts bokhylla, just för de där filmsnuttarna.

  SvaraRadera
 9. Jag har inte fastnat för Booktubar. Än i alla fall.

  SvaraRadera
 10. Jag gillar Instagram, men sist och slutligen är det rätt sällan jag har innehåll med böcker där. Och jag tycker inte riktigt det är samma sak som en bokblogg.

  SvaraRadera
 11. Jag tycker också att instagram ger ett bra fönster in till bloggen.

  SvaraRadera
 12. Jag har några bokbloggare som slutat. De var aktiva för kanske sju år sedan och de jag följde först. Jag kan sakna några av dem. De försvann och dök aldrig upp igen.

  SvaraRadera
 13. Vargnatts bokhylla finns självklart med även på min bokblogglista, även om just booktubar inte funkar för mig. Instagram kan jag inte använda, inget jag står efter heller. ;)

  SvaraRadera
 14. Jag har också kombin Blogg och Instagram, och det är bloggen som är det viktigaste för mig.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.