söndag 10 februari 2019

Söndagens smakbit, v. 6


Hur hon än bar sig åt skulle det uppenbarligen förfölja henne ända ner i graven, som en påminnelse om allt som kunde ha blivit. Om hon bara inte hade varit en sådan fegis. Det smärtade överallt. I tårna, benen, magen och armarna. Höfterna och bröstet. Det kröp som små larver i hennes ådror. Hon ville försvinna. Från sig själv och från alla minnen. Drömmarna om framtiden som arkiverats. Alla de där förhoppningarna. Nu platsade de på ett historiskt museum för alla de dagar som aldrig blivit av.

s. 148 ur Brevet till Alice av Malin Letser
Mer om boken här

Förra veckan bidrog jag aldrig med den traditionsenliga smakbiten på söndag. Jag hade helt enkelt ingen ork. Efter en och en halv månad med värk och sömnbrist börjar jag bli trött. Just nu känns det som om jag aldrig ska lyckas ta mig ur det här skovet och bli frisk igen. Hela kroppen är full av inflammation.

Jag är glad att jag kan sitta och skriva dessa dagar, och det blir en hel del läsning och soffmys. Samtidigt vill jag vara rörlig. Uppe på benen ... Därför tyckte jag att valet av smakbit passade. "Det smärtade överallt ..."

Jag försöker mitt bästa att hålla humöret på topp. Det är som det är, liksom och inget blir bättre av att jag hänger läpp. Men ibland tryter tålamodet och smärtan blir för massiv. Fast utanför fönstret verkar våren vara på väg. Hoppfullt!

Vill du få fler smakbitar och boktips, kika in här

13 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten.
  Så hemskt med din värk. Jag har också konstant värk, men inte alls på den nivå du har. Tabletterna jag äter tar ner värken så jag kan sova, vilket är det som vände. Hoppas skovet snart är slut!!

  SvaraRadera
 2. Men vad jobbigt med ett sånt stort och ihållande skov! Hoppas verkligen det vänder snart, och blir lika hoppfullt som där utanför fönstret.

  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
 3. vilket inbjudande omslag, tack för smakbiten,

  SvaraRadera
 4. Hoppas du snart blir bättre!

  SvaraRadera
 5. Hoppas att det vänder till det bättre snart <3 Tack för smakbiten!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Fy så tråkigt att må skit och inget orka. Önskar att det vänder snart och att du kommer att må mycket bättre. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 7. Håller med Hannele här ovan, väldigt trevligt bokomslag. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. februari är årets värsta månad. så fort det blir mars blir det nog bättre med din värk. jag brukar gå på knäna i februari. tack för smakebiten. en helt okänd bok för mig

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten och jag hoppas verkligen att ditt skov snart går över och du mår bättre.
  Ha en fin söndagskväll.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 10. Vad jobbigt att ha sån värk. Hoppas att du snart mår bättre. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Smärta är då inget vidare. Hoppas det klingar av snart!

  SvaraRadera
 12. Tack för smakebiten, det smärtar rätt bra här med.

  SvaraRadera
 13. Hemskt att behöva ha sådan värk. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.