torsdag 7 februari 2019

Kvinnor, vin och vänner av Annika Bengtsson


Det är klart att jag blev nyfiken när jag förstod att boken handlar om en kurs för bokbloggare. Det är en mysig feelgood med allvar. Boken är trevlig, men jag kan inte låta bli att känna irritation när den manliga kursdeltagaren (som jag totalt glömt namnet på) hela tiden anspelar på sex. Hans beteende är oacceptabelt och det är beklagligt att ingen säger ifrån. Även om han verkar ha sitt bagage, som alla vi andra, är hans beteende långt ifrån okej och jag blir arg över att alla kvinnor låter honom hållas. För mig blir det inte så trovärdigt. I alla fall hoppas jag att flertalet hade sagt ifrån om det här hade skett IRL.

Carina, Boel och Caroline kommer till Fridhems folkhögskola i skånska Svalöv för att gå kursen Blogga om böcker. Carina vill egentligen inte vara där och funderar på att avbryta kursen efter en halv dag. Boel skulle haft sin väninna med sig men väninnan svek och åkte till Rom med en man i stället. Caroline tycker att det är skönt att åka iväg från allt som väntar på hemmaplan och som hon inte vill tänka på.Det blir fem omtumlande sommardagar med bokprat, vindrickande, förtroenden och en och annan kyss.
Kvinnor, vin och vänner är en litterär bagatell och en varm skildring av vad som händer när ödet för ihop huvudpersonerna från SnökupanMellan raderna och Sorgbägare och låter vinet flöda i kapp med solskenet.


Annika Bengtsson
Kvinnor, vin och vänner
Grim förlag
via Storytel
ISBN: 9789198219876
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Inte kul att läsa en bok om man sitter och blir superirriterad.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Den boken får vara för min del...

  Hoppas du får en härlig torsdag!

  SvaraRadera
 3. Jag hade blivit irriterad av den jargongen så jag tror att jag avstår den. Fast visst, ämnet är intressant!

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.