torsdag 21 februari 2019

Klaras dröm av Pia Hagmar


Inom mig bor det en hästtjej och som ung älskade jag att plöja den här sortens böcker. Nu läser jag ofta barn- och ungdomsböcker i rent inspirationssyfte. För alla som skriver vet, för att skriva riktigt bra gäller det att läsa, läsa och läsa ... Hur som helst, jag läser hästböcker med lika stor behållning nu som vuxen.

Det går lätt att ta Klara till sitt hjärta. Det är en tjej att tycka om och sympatisera med.

I flera år har jag längtat efter att få börja rida. Nej, längta är fel ord,det räcker inte till. Jag har drömt om det, fantiserat, tjatat, gråtit, vrålat och tjatat igen. Ingenting har hjälpt. Min mamma tycker inte att Björnerud är en riktig ridskola utan ”bara en vanlig gård med några gamla,utslitna travhästar ”, och därför får jag inte lov att rida där. Punkt slut. Och någon annan ridskola finns inte här i närheten. Jag har nästan givit upp mina övertalningsförsök. Det är ändå ingen idé ...
Nu har mamma dessutom bestämt att vi ska flytta. Jag vill inte, men det bryr hon sig inte om.


Pia Hagmar
Klaras dröm (del 1)
Massolit förlag
via Storytel
ISBN: 9789132805554
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Jag slukade hästböcker i barn- och ungdomsåren. Nu var det länge sen...

  Ha en finfin dag! :-D

  SvaraRadera
 2. Läsa, läsa och återigen läsa är nyckeln till mycket. Jag tycker det är så synd att läsningen minskar hos många barn och ungdomar. Böckernas värld är ju fantastisk! Denna hade jag garanterat uppskattat i avsedd ålder.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Barnbarnen lär sig rida, nu ska även dottern och svärsonen gå på ridskola.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.