onsdag 20 februari 2019

Från kust till kust av Jane Green


Det här är den första Jane Green-romanen jag läser. Det är en trevlig, om än omtumlande läsning för stunden. Berättelsen tar en oväntad vändning när de båda huvudpersonerna, bosatta vid var sin kust, plötsligt får sina liv sammanvävda.

Sylvie är nöjd med sitt liv. Hon trivs med tillvaron som hemmafru och älskar sitt bohemchica hus i den charmiga småstaden La Jolla i Kalifornien. Men allt är inte perfekt ensamheten frestar på när Sylvies man hela tiden reser i jobbet, särskilt nu när tonårsdottern Eve inte verkar må bra  Äter hon inte mindre än vanligt, och ser hon inte lite mager ut?   
Maggie lever den amerikanska drömmen. Efter en tuff uppväxt har hon gjort en imponerande klassresa, ända till det stora, eleganta huset i välbärgade New Salem i Connecticut. Men skenet bedrar barnen är visserligen skötsamma och välartade, men maken är borta större delen av tiden, och Maggie försöker döva tomheten med nya, dyra handväskor och tröttsamma mingelpartyn med grannfruarna.    
Trots att de lever så olika liv har Sylvie och Maggie mer gemensamt än någon av dem kan ana. Sanningen kommer att ställa deras liv på sin spets  men också föra de båda kvinnorna samman på ett minst sagt oväntat sätt.


Jane Green
Från kust till kust
Printz Publishing
via Storytel
ISBN: 9789177711292
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

  1. Av ditt betyg att döma så kanske man ska satsa på en annan bok istället... :-)

    Ha en härlig dag!

    SvaraRadera
  2. Trots att ditt betyg bara blir medel så reserverar jag den. Finns inne här i närheten nämligen.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.