måndag 25 februari 2019

Comedy queen av Jenny Jägerfeld


En sån stark bok. Den är sorglig och humoristisk på en och samma gång och Jägerfeld lyckas verkligen beskriva alla känslor på ett så fint och målande sätt. Jag tycker mycket om boken och det är inte svårt att förstå varför den blev nominerad till Augustpriset 2018.

Mamma fick folk att gråta. Hon får fortfarande folk att gråta fastän hon inte ens lever. Ibland när pappa duschar hör jag att han gråter. Jag tror att han tror att det inte hörs. Men det gör det. Därför tänker jag aldrig gråta. Aldrig! Och jag tänker inte få folk att gråta. Jag tänker få folk att skratta. Det är min mission!

Sasha har just fyllt tolv år. Atomnumret för magnesium. Hennes mamma brukade säga att en del människor har funny bones. De är liksom roliga ända in till skelettet. Sen finns det de som kan lära sig att bli roliga, om de övar. Det finns också en tredje sort som inte är roliga alls, hur mycket de än försöker (troligen är Cecilia, Sashas lärare, en sån). Tyvärr misstänker Sasha att hon inte har funny bones, men hon har en plan: Hon SKA bli en riktig comedy queen! Och hon tänker öva tills vartenda halvtrist ben i kroppen är roligt. Om hon bara lyckas få folk att skratta kanske det andra försvinner. Det som ligger bakom ögonen och bränner och hotar att trilla ner för kinderna i form av - jo faktiskt - livsfarlig gråt.


Jenny Jägerfeld
Comedy queen
Rabén och Sjögren
Via Storytel
ISBN: 9789129706406
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Låter som en mycket sorglig bok.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Det låter som en väldigt stark och bra bok. Den ska jag titta närmare på.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.