tisdag 15 januari 2019

Veckans topplista, v. 3 Brittisk feelgood
 • Helen Fielding
 • Jane Austen
 • Jojo Moyes
 • Lucy Dillon
 • Sophie Kinsella


Det finns en hel sjö brittiska feelgood-författare att ösa ur känns det som och valet blev till viss del svårt. Jag funderade till exempel länge mellan Jane Austen och Rosamunde Pilcher. Det här är min absoluta favoritgenre. Feelgood rymmer det verkliga livet, relationer, tankar, känslor, svårigheter, hopp, kärlek ... och så slutar det alltid, på något vis, bra. En välskriven feelgood ger tuggmotstånd, är inte förutsägbar men ger ändå den där härliga må-bra-känslan som är så självklar för genren. Utan må-bra, ingen feelgood. Det säger sig självt.

För fler brittiska feelgood-tips, kika här.

15 kommentarer:

 1. Det är bara när livet börjar om som jag har läst av dessa.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Tre av dom har jag läst - gillar också feelgood :-)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Kinsella tycker jag är härlig att läsa ibland. Jag har dock bara läst hennes fristående böcker, inte Shopaholic-serien.

  SvaraRadera
 4. trevliga författare, funderade på Austen men valde andra.

  SvaraRadera
 5. Dillon och Austen har jag läst. Tack för tips om de andra!

  SvaraRadera
 6. Jane Austenboken har jag nog läst. Jag kan faktiskt inte se vilken det är. Och så har jag läst en bok av Jojo Moyes, meningen denna. Jo jag har läst en bok om Bridget Jones också. De andra är nya för mig.

  SvaraRadera
 7. Bra val tycker jag som har läst alla!

  Kram

  SvaraRadera
 8. Helen Fielding och Bridget Jones är ju självskrivna när det handlar om feelgood :)

  SvaraRadera
 9. Älskar (nästan) alla du nämner, har inte fastnat för Moyes iofs, men de andra!

  SvaraRadera
 10. skulle nog bytt Austen mot Pilcher ändå. tycker nog att feelgood är lite mildare än själva livet

  SvaraRadera
 11. Mrs Colloway: här tycker vi olika För mig är feelgood just livet. Inte chic lit, det är en egen genre. Isf skulle inte heller Dillon och Moyes höra hemma i min lista. De skriver mer "allvarligt" om livet.

  SvaraRadera
 12. Moyes och Dillon har vi gemensamt på listan, Fielding glömde jag av någon anledning!?

  SvaraRadera
 13. Jag har läst något av alla de här författarna!

  SvaraRadera
 14. Ja, Austen var ett bra val som jag inte alls tänkte på!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.