torsdag 17 januari 2019

Veckans helgfråga v 3


Har du slutat att läsa en serie för att den har blivit superdålig?

Ja. Jag minns inte vad serien hette eller vem som skrev den, mer än att det var en norska. Serien blev inte dålig. Verkligen inte. Men efter att ha läst ett ex antal böcker i serien tröttnade jag helt enkelt.

Kan ha varit Laila Brenden som skrev. Det handlade i alla fall om bondesamhället förr. Fina böcker.

En annan serie som jag avslutade redan efter första boken, som jag inte tyckte om särskilt mycket, är Elena Ferrante.

Dessutom hade jag tänkt sluta läsa De sju systrarna sedan jag tyckt att del två var en onödig upprepning av ettan. Men nu har det gått en tid och jag vill ge serien en sista, ärlig chans.

Och just det! Grottbjörnens folk-serien har jag inte heller läst klart  Jag tröttnade strax innan Den nionde grottan, eller vad den nu heter. Intressanta böcker men för mycket sex och snusk för min smak.

18 kommentarer:

 1. Jag tyckte inte heller om Ferrantes böcker och förstår inte hur de kan vara så upphaussade. I serien om "De sju systrarna" så läste jag hela ettan och halva tvåan, därefter gav jag upp. Något nytt försök blir det inte för min del.

  Kram

  SvaraRadera
 2. har inta kanaler för att se Ferranta, men tyckte mycket om böckerna, fantastisk kvinnohistoria under sex decennier.

  SvaraRadera
 3. Då ska jag inte läsa Grottbjörnens folk, gillar inte sådant.

  SvaraRadera
 4. Grottbjörnens folk tog jag mig faktiskt igenom, alla sex. Den sista boken är helt onödig, bara en enda lång upprepning.

  SvaraRadera
 5. Jag läste eller lyssnade inte klart på isfolket.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 6. just det. Auel läste jag bara en enda. Ferrante har jag inte läst färdigt heller. HBO - serien går an

  SvaraRadera
 7. Grottbjörnensfolk har inte jag heller läst färdigt...

  SvaraRadera
 8. Jag gav också upp på Grottbjörnens folk. Mycket tidigare än du, men jag minns inte riktigt hur länge jag stod ut :-)

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 9. Skönt att kunna sluta när det inte känns bra - en del läser ju vidare med förhoppning :) Men, "för många bra böcker, för lite tid"!

  SvaraRadera
 10. Min mor läser en hel massa norska evighetsserier, jag förstår inte riktigt charmen men alla är olika :)

  SvaraRadera
 11. Jag läste bara "Min fantastiska väninna" och ville inte läsa de följande böckerna alls. "Grottbjörnens folk" är så ohyggligt länge sedan jag läste, men jag tror jag läste tre böcker och sedan inget mer.

  SvaraRadera
 12. Auel läste jag någon bok av sen fick det vara. Ferrantes serie gillade jag dock. ;)

  SvaraRadera
 13. Ja Grottbjörnens folk, jag läste två delar tror jag?

  SvaraRadera
 14. Ibland är hypen så stor att den tar över läsupplevelsen. Då blir det liggande delar i hyllan.

  SvaraRadera
 15. Ha ha, Grottbjörnens folk gav jag också upp. Redan i andra, Hästarnas dal, blev det mest tantsnusk och Allersroman över det hela.

  SvaraRadera
 16. Jag kämpade mig igenom Ferrantes första bok, och har inget intresse av de övriga. Lite skönt att läsa att jag inte är ensam!

  SvaraRadera
 17. Lustigt nog har mitt intresse för Elena Ferrantes böcker dalat vartefter populariteten kring serien ökat. Eller så är det jag som ändrat inriktning för vilken sorts litteratur jag helst vill läsa. Utifall man inte blivit motvallskärring är det nog ändå inriktningen det hänger på! :D

  SvaraRadera
 18. Ferrantes serie har jag i hyllan men har inte påbörjat ännu. Gillar de två första böckerna i De sju systrarna och Grottbjörnens folk-serien har jag läst ut, men visst det är lite tantsnusk :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.