söndag 13 januari 2019

Söndagens smakbit, v.2


När Stella vaknar till igen står hon upp och är förvånansvärt fri från smärtor. Ingen bultande huvudvärk, inget brutet ben vad hon kan känna. Inte ens en stukad fot eller något finger som pekar i någon omöjlig riktning. Hon har inget minne av att ha vaknat igen och absolut ingen aning om hur det kommer sig att hon nu står upp. Det enda hon är säker på är att hon måste därifrån. Hennes mamma kan när som helst komma ifatt henne och avslöja henne med regnkappan på sig.
Det är ett hemskt oväsen. Människor börjar samlas i en ring runt omkring henne. De flesta ser skräckslagna ut och tittar på något på marken vid hennes fötter. En del skriker, någon börjar gråta och ett par vänder sig bort med förfärade uttryck i ansiktet. En man med keps och röd jacka ropar åt en kvinna att ringa efter ambulans medan han själv rusar fram mot Stella och ett par killar på andra sidan gatan har tagit upp sina telefoner för att filma det som händer.
Stella sträcker på sig för att se om hennes mamma har sett henne ännu eller om hon fortfarande hinner springa därifrån. Men det hinner hon inte. Hennes mamma är bara ett tiotal steg bort nu. Hennes ansikte är förvridet av skräck och hon springer snabbare än Stella någonsin sett henne springa förut. Av någon underlig anledning lägger hon inte märke till Stella trots att hon passerar alldeles intill henne, utan slänger sig ned på marken bredvid mannen med kepsen som nu sitter på knä vid vägkanten.

s. 11 ur Stella och kyrkogården av Jerker Hultén.
Läs mer om boken här

För fler smakbitar, kika här


Den här helgen har vi, eller rättare sagt Chris, börjat renovera på ovanvåningen. Vi har bott här sedan mitten av september och velat bo in oss innan vi börjar renovera för att minimera att vi tar några förhastade beslut. Det känns smart och nu börjar våra idéer landa. Nu har vi till exempel kommit fram till att vi ska byta sovrum med varandra. Vi kommer att flytta ner och tillsammans med lillkillen ha de två sovrummen i fil bredvid köket. De tre tonåringarna får hålla till där uppe med varsina rum, ett allrum (så småningom - just nu ett kök) och (tillslut) ett nyrenoverat badrum. Det underlättar för mig också så slipper jag bekymret med att ta mig upp och ner med kryckor när jag, som nu, är inne i ett jobbigt skov.

Själv försöker jag vara kreativ. Jag läser en del och redigerar mitt ungdomsmanus som är den tänkta uppföljaren till Vingklippt längtan som kommer ut till sommaren - 19. Tyvärr, nu när jag har sådan värk, är det dock svårt att riktigt koncentrera mig. Jag kommer ständigt på mig själv med att stirra rakt ut i tomma luften. Då är det tur att jag har vitaminpillret i lillkillen, samt övriga familjen som stöttar.

13 kommentarer:

 1. Det där låter som att det kan vara något riktigt otäckt som har hänt. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 2. Den kollade jag upp lite extra! Låter som en spännande bok att kanske läsa högt ur ... om den inte är FÖR läskig ;)
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. En bok jag inte kände till, blir nyfiken. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 4. tack för smakbit och trevlig söndagskväll

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten - den lät spännande!

  SvaraRadera
 6. Jag läste en annan bok nyligen på lite samma tema om en tjej som dog och levde vidare i sin ponny! :)

  SvaraRadera
 7. okänd bok. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 8. Tack för den och hoppas att din värk snart lägger sig.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 9. Låter spännande. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Smart att bo in er innan ni börjar göra om. Låter som en toppenplan för renoveringen och fördelningen av rummen :-)
  Hoppas du kommer ut ur ditt skov fortare än kvickt!
  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.