söndag 27 januari 2019

Söndagens smakbit, v 4


Mannen studerade henne intressant medan han log och tuggade på sin egen dadel. Men Marie såg att blicken var bestämd och ingående. Fast hade han verkligen sagt korståg? Och kejsardöme? Vilket kejsardöme menade han då? Var hade hon egentligen hamnat? Eller rättare sagt, när hade hon egentligen hamnat? Korståg hade förekommit lite då och då genom världshistorien, så det här kunde fortfarande vara nästan vilken tid som helst.
"Ehm ... jag heter Marie och jag letar efter min bror, som heter Max, och min ... väninna ... som heter Amanda."
Mannen kisade betänksamt mot henne utan ett ord.
"Vi ... kom ifrån varandra och jag tänkte att om jag går mot havet kanske jag hittar dem."
"Kom ifrån varandra, säger du. Hur då?"
Marie log besvärat.
"Det ... öh ... är en lång historia."
Mannen nickade med ännu ett leende.
"Jag älskar långa historier. Sitt upp bakom mig och berätta allt från början. Vi rider i riktning mot Akka."
Med ett vigt kliv satte mannen foten i ena stigbygeln och svingade sig enkelt upp på den stora hästen. Sedan sträckte han sig ner mot Marie. Han fattade hennes arm och drog upp henne så att hon kom på plats bakom honom.
Akka? tänkte Marie. Om det var en stad hade hon aldrig hört talas om den.
"Du sa inte vad du själv hette?" frågade Marie.
Mannen skrattade.
"Jag har många namn, unga dam. Håll i dig nu."
Sedan skänklade han den utvilade hästen, som satte av i ett stort moln av damm och sand.

s. 26 ur Tidsväktarna - Den siste väktaren av L. Jacobsen och M. Lerneby

Fler smakbitar här

Hela den här veckan har jag varit sjukskriven och mest suttit i soffhörnan och skrivit/redigerat ett ungdomsmanus. Det känns skönt att ha fått vila och att ha fått tid till manuset som kräver fullt fokus, samtidigt börjar jag känna mig frustrerad såklart. Idag vaknade jag för första gången och kände, peppar, peppar, en svag lindring i benen. Nu är det bara att hoppas att det går åt rätt håll så att det här inte bara är en slumpartad feeling. Min förhoppning är att kunna komma tillbaka innan sportlovet, men till dess får jag lov att vara heltidsförfattare och försöker landa i att min sjukskrivning faktiskt är för mitt eget bästa.

16 kommentarer:

 1. jag svingar inte upp på någon häst... tack för smakbiten
  (Ledarhund kan man ha när man blivit blind senare i livet - och sett hur världen ser ut, berättade en vän son var blind från födseln, han kan inte ha hund).

  SvaraRadera
 2. Har nog sett den här bokserien, men har inte känt mig sugen på den.

  SvaraRadera
 3. Skönt att det känns lite bättre i dag men ha inte för bråttom att återgå. Bättre att bli ännu bättre ;-)

  Ha det gott i soffan!

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten och på tal om smakbit så gjorde jag en blomkålsbotten till pizzan igår. Kanske är typ som lshf har ingen aning.
  Hoppas det inte bara var en slumpartad feeling du kände.
  Ha en fin och bra söndag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten, den boken känner jag inte till.
  Hoppas sjukskrivningen ger dig chans att må bättre!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten! Kände inte till denna bokserie.

  SvaraRadera
 7. Den här kände jsg inte till, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten, den lät rätt spännande!

  SvaraRadera
 9. titeln låter lite bekant, men inte författarna. krya på dig! tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 10. Dette hørtes ut som en fin fantasybok, kanskje for barn?
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 11. Känner igen bokserien men har inte läst ur den. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 12. En bok-serie jag inte ens visste om! Tack för smakbiten!
  Krya fortsatt på dig!

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten! Den var okänd för mig.

  SvaraRadera
 14. Inte min genre men jag önskar dig god bättring och tackar för smakbit

  SvaraRadera
 15. Håller tummarna för att det verkligen går åt rätt håll på riktigt!
  Kram

  SvaraRadera
 16. Känner inte till den boken. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.