torsdag 3 januari 2019

Oskar superhjälte av Marie Bosson Rydell


Det här är del fem i serien Superviktigt, en samling böcker som jag verkligen uppskattar (även om jag fortfarande efterlyser fler tjejer som super-huvudrollsinnehavare). Hittills är det Sara som figurerar som enda flicka, och hon är supersnäll. Ändå älskar jag serien som med fördel läses högt i lågstadiet och tidigt mellanstadium för vidare samtal om etik och moral. Böckerna tar upp viktiga ämnen och är igenkännande och hjälper till att slå hål på fördomar och rädslor.

I Oskar - superhjälte får vi (äntligen) läsa ännu mer om Liam. Det är ytterligare en sak som jag tycker så mycket om med den här bokserien. Att händelserna och personerna vävs samman så. Berättelsen återupprepar sig om och om igen, sedd ur de olika huvudpersonernas ögon. Det gör att förståelsen för andra människor ökas på ytterligare. Fint och smart av Bosson Rydell.


Jag står längst fram i kön bland de som längtar efter nästa del i serien Superviktigt!

Oskar är en ganska vanlig kille. Sedan han var liten har han haft en kompis som heter Liam. De har kul tillsammans. Allra bäst är det när de är helt själva. I skolan, med andra, kan det bli jobbigt. Det blir ofta bråk med Liam och Oskar hänger på, fastän han egentligen inte vill. 
Oskar misstänker att det är något som inte riktigt stämmer med Liam. Men han vet inte vad. Han vågar inte fråga Liam och han vågar inte berätta för någon vuxen. Han känner sig feg. Men han måste vara modig, modig som en superhjälte för att kunna rädda Liam.

Marie Bosson Rydell
Oskar superhjälte
Idus förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789175778846
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.