lördag 12 januari 2019

Nytt liv sökes av Petronella Simonsbacka


Nytt liv sökes är en kortroman som börjar en smula trevande, men som sedan tar sig och det blir en helt okej läsning. Jag hade gärna fortsatt lära känna Lillemor och Odd ännu närmare.

Efter det smärtsamma uppbrottet från David bestämmer sig Lillemor för att även hon bryta upp från det liv de levt ihop i Oslo. Hon lämnar allt som påminner om den gamla relationen i soprummet där det hör hemma. Hur startar man om på nytt? För att hitta fotfästet igen bestämmer hon sig för att resa jorden runt och se alla de platser hon tidigare bara drömt om.
Med livet reducerat till innehållet i två resväskor och den trogna hasselbladskamera hon köpt tjugo år tidigare ger sig Lillemor iväg - hela världen ligger för hennes fötter. Hennes äventyr kommer ta henne från Lofoten till Casablanca, och på vägen möter hon både flörtiga fransmän och tjuriga norrmän. Men kommer hon någonsin möta kärleken igen?

Petronella Simonsbacka är i grunden journalist, men har även skrivit ett flertal skönlitterära verk. Simonsbacka har även dokumenterat sin egen cancerresa i bloggen "Livshungrig", och gjort ett webbradioprogram på samma tema.

Petronella Simonsbacka
Nytt liv sökes
Saga Egmont
via Storytel
ISBN: 9788726094688
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Låter bra och lättläst.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Den tror jag att jag avstår. Kortromaner är inte riktigt min grej...

    Kram och ha en bra lördag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.