fredag 4 januari 2019

Handen på hjärtat av Hilary Boyd


En varm bok med tyngd som jag varmt rekommenderar. Tidigare har jag läst Torsdagarna i parken av Boyd och ser fram emot att läsa fler böcker. Hon har förmågan att fånga upp känslorna bland sina karaktärer som skapar en närhet hos mig som läsare. Riktigt bra.

Flora hyr en lägenhet i bottenvåningen på sin syster Prues hus i västra London. Hon jobbar som hemsjuksköterska åt en gammal dam, Dorothea och har det tämligen knapert, men är mycket fäst vid den gamla damen och tycker om att ta hand om Dorothea.

Flora har äntligen lycktas lappa ihop sin tillvaro efter det att hennes pojkvän Fin övergav henne samtidigt som hon blev utbränd i samband med sitt arbete på akutavdelningen på ett av Londons större sjukhus.

En dag stöter hon av en händelse på Fin igen, och så vänds hela hennes tillvaro uppochner. Fin som är bergsbestigare har råkat ut för en olycka och vill att de ska flytta ihop igen. Trots hans själviska beteende för tre år sedan är Flora beredd att ge honom en andra chans. Men har Fin verkligen förändrats i grund och botten? Det verkar fortfarande som om bergen lockar honom mest.

Saker och ting ställs på sin spets när Flora upptäcker att hon är gravid. Hennes syster Prue och systerdotter Bel försöker få Flora att ta sitt förnuft till fånga och inse realiteterna. Frågan är om en andra chans någonsin kan sluta lyckligt?


Hilary Boyd
Handen på hjärtat
Norstedts
via Storytel
ISBN: 9789113067179
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Den lät bra som det mesta gör som du rekommenderar här på bloggen.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Låter läsvärd! :-)

  Ha en finfin fredag!

  SvaraRadera
 3. Den har jag läst och tyckte mycket om den också. Boyds böcker blir man inte besviken på.

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.