lördag 26 januari 2019

Floden av Markus Lutterman


När jag fick boken var jag först lite rädd att jag inte skulle tycka om den. Genren, en suggestiv  smått dystopisk spänningsroman med övernaturliga inslag, är egentligen inte alls min grej. Men så läste jag en rad goda omdömen om boken och började själv läsa.

Boken är snabbläst och griper verkligen tag i mig. Tidigare har jag läst Det du inte såg om Patrik Sjöberg av Lutterman  En helt annan genre. Båda gripande på sitt sätt. Floden väcker många tankar och jag läser mig till ett fint budskap; stanna upp och omforma ditt liv så som du vill leva. För din och för andras skull.

NÅGOT DÖLJER SIG I TYSTNADEN
Fyra personer färdas tillsammans längs en mörk flod. De känner inte varandra, vet inte var de befinner sig eller vart de är på väg.
När hemligheterna börjar röjas och de äntligen förstår var de hamnat inser de att det kan vara för sent att ta sig därifrån.
Floden är en skrämmande och suggestiv berättelse om rädslan att inte kunna undgå sitt öde. Det är en roman om oläkta sår och om sökandet efter svar både i och utanför oss själva. Med starka spänningselement och kopplingar till litteraturens klassiker ställer Markus Lutteman frågor som får oss att fundera på allt från hur vi lever våra moderna liv till vad som händer efter döden

Markus Lutterman
Floden
Bookmark förlag
Recensionsexemplar
ISBN: 9789188745194
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Ha en fin helg och kanske den här är en bra bok med.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Den låter inte helt fel så jag får nog kontrollera om den finns på mitt bibliotek.

    Kram och god lördag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.