tisdag 22 januari 2019

Being a writer is like ...


Om någon skulle fråga mig vad mitt yrke är skulle jag svara att jag är författare. Och lärare. I den ordningen även fast jag än så länge bara har gett ut en bok (men har förlagskontrakt på ytterligare två som är på gång) och att jag faktiskt får lön för mitt lärarjobb. Än så länge har jag inte tjänat en krona på mitt författarskap. Men att bli författare har varit min dröm så långt tillbaka som jag kan minnas (nästan), så det är klart att jag vill framhäva mig som det.

Om någon istället skulle fråga mig vad mina intressen är skulle jag svara att jag tycker om att läsa. Och skriva. Fast i omvänd ordning. Mitt största intresse är alltså också mitt yrke. Går det?

Svar: Ja. Uppenbarligen. Och det tror jag att alla vi med kreativa yrken kan skriva under på. Somliga av oss arbetar och lever vår dröm (även fast jag - hittills - inte kan leva på mitt författarskap eller ens gå ner i tjänstgöringsgrad, men den dagen ... ).

Att vara författare är att ständigt vara ajour. Min hjärna kopplar inte av varesig jag sitter och skriver på ett manus, ett synopsis, redigerar eller "bara är". Jag hämtar inspiration överallt. Remain silent. I'm a writer. Anything you say (or do) may be used in a story. Jag har så fasligt roligt undertiden som jag jobbar och undertiden som jag har fritid. Vilken förmån. En sådan läxa har jag mer än gärna.

5 kommentarer:

 1. Härligt att du kunnat förverkliga din dröm så att den nu är ditt yrke också. Pengarna kommer säkert med tiden...

  Kram

  SvaraRadera
 2. Visst är det så, och att vara medveten om att intresset och passionen kanske förblir just det och inte en intäktskälla är viktigt. Och ännu viktigare, om det blir intäktskälla, låt det bara vara det om intresset och passionen finns kvar. Jag gillade: Anything you say (or do) may be used in a story:-) Den ska jag låna.

  SvaraRadera
 3. Finns inget bättre än när ens drömmar går i uppfyllelse.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. Grattis till bokkontrakten! Härligt att du kan leva din dröm nu :-)

  Ha en braig dag!

  SvaraRadera
 5. Underbart när ens drömmar går i uppfyllelse! Jag kan nog säga att böcker är mitt största intresse och jag får jobba med det också, det är som en dröm :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.