onsdag 9 januari 2019

Äventyret med julpuddingen av Agatha Christie


I julas läste jag allt jag kom över och hann med på tema jul. Ändå ville julkänslorna inte infinna sig. Jag vet inte ... det är stressen tror jag, som gör att magin försvinner. Det hinns inte med att komma ner i varv och insupa känslan av fridfullhet. Synd. Hur som helst, senast läste jag Äventyret med julpuddingen. Handlingen utspelar sig, som titeln antyder, givetvis under julen, men även om Poirot beslutar sig för att fira en gammaldags jul ute på landet får jag som läsare inga direkta julvibbar. Handlingen är dock, som så ofta med Christie, riktigt bra och spännande.

Trots att blotta tanken på den engelska landsbygden vintertid fick Hercule Poirot att rysa beslutade han sig för att följa med mr Jesmond och fira en riktigt gammaldags jul på ett gods. Men givetvis fanns det en baktanke med julfirandet. Nyligen hade en mycket värdefull rubin försvunnit under väldigt olyckliga och pinsamma omständigheter och det var av största vikt att allmänheten inte fick veta samtidigt som rubinen återbördades.
Väl framme på godset bekantade sig Poirot med alla julfirarna och mottog samtidigt ett märkligt brev där det stod: "Ät inte av plumpuddingen. En som vill er väl."
Vad var det egentligen för skumt som pågick? Och hade det något att göra med den försvunna rubinen?
Agatha Christie (1890-1976) var en brittisk deckarförfattare och världens bäst säljande författare efter Shakespeare med över 4 miljarder böcker sålda på engelska och andra språk. Mest känd är hon för detektiven Hercule Poirot. Tillsammans med Arthur Conan Doyle är hon den som har format deckargenren mest.

Agatha Christie
Äventyret med julpuddingen
Saga Egmont
via Storytel
ISBN: 9788711958407
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. har i bokhyllan men minns faktiskt inte om jag läst....

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Insåg att jag inte har läst just den boken.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.