onsdag 2 januari 2019

Att vänta ett liv av Annah Ovesson


Sedan jag läste Skillnaden mellan lingon och blåbär har jag längtat efter den här boken. Även här målar Ovesson upp ett rikt persongalleri med närhet och känsla, vilket gör hennes berättelser speciella och varma. Det är lätt att som läsare komma nära. Jag läser med stor behållning.

Sarah sitter där hon sitter. Bokstavligt talat. En olycka har gjort henne rullstolsburen men längtan efter ett barn försvann inte med känseln. Hennes dröm tar henne till en fertilitetsklinik i Danmark, men en högst oplanerad dejt ställer till det - för vilken träff får egentligen fäste först? Sarahs granne Berit, åttiosju fyllda, lever varje dag som om det vore den sista, och tiggerskan Amoun och hennes familj bara väntar på att få börja sitt. Situationer uppstå när dessa människors liv korsas - men vem är det som för dem samman?Att vänta ett liv är en feel good-roman om att göra det omöjliga möjligt, om människor som omger oss, som vi kanske inte ser, eller vill se, men som på olika sätt delar samma sits.


Annah Ovesson
Att vänta ett liv
North Chapter AB
via Storytel
ISBN: 9789188445117
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Låter som en bra bok med blandade livsöden :-)

  Ha nu en riktigt härlig onsdag!

  SvaraRadera
 2. Den låter som en bok helt i min smak men finns typiskt nog inte som en vanlig bok. Kanske ska jag tvinga mig själv till att börja lyssna på böcker fastän jag inte gillar det...

  Kram

  SvaraRadera
 3. Znogge: Jag själv blev förvånad över hur mycket jag ändå uppskattar ljudboken. Det möjliggör för mig att läsa så mycket mer, vid tillfällen då det inte skulle passa med en fysisk bok eller att ex. skriva. Jag lyssnar när jag kör bil, promenerar, har rast, ammar barn på kvällen ... Kan vara värt att testa. Kram.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.