söndag 9 december 2018

Söndagens smakbit, v. 49 Evelyn Hugos sju äkta män


Just nu slalomläser jag ett gäng böcker. Jag har helt enkelt alltför många i min läshög som lockar och pockar på så jag läser lite här och lite där. Bland annat påbörjade jag Fruktans hus av Mats Ahlstedt och blev glatt överraskad när jag upptäckte att den handlar om mina trakter; Alingsås, sjön Björn, Nääs slott ... Alltid lite roligt.

Och så Evelyn Hugos sju äkta män!, varifrån jag plockat smakbiten.

På premiärkvällen tänkte jag på min mamma. Jag visste att hon skulle ha strålat av glädje om hon hade varit närvarande. Jag klarade det, vill jag säga. Vi har båda tagit oss därifrån.
Eftersom filmen gick så bra var jag övertygad om att Sunset skulle ge grönt ljus för Little Woman. Men Ari ville ha Ed Baker och mig i ännu en film så fort som möjligt. Man gjorde inte uppföljare på den tiden. I stället skulle mer eller mindre samma film göras en gång till fast under ett annat namn och med ett aningen annorlunda tema.
Vi började alltså spela in Next Door. Ed spelade min farbror som hade tagit si gan mig efter att mina föräldrar dött. Ganska omedelbart trasslade vi båda in oss i var sin kärleksrelation med en änka och hennes son som bodde i grannhuset.
Samtidigt filmade Don en deckare i studions lokaler och han brukade komma in till mig när hans tema hade lunchpaus.
Jag var totalt nerkärad, älskade verkligen någon för allra första gången.

s. 81 ur Evelyn Hugos sju äkta män av Taylor Jenkins Reid
mer om boken här eller här

För fler smakbitar, kika här

19 kommentarer:

 1. Tack för smakebiten, ska kolla närmare på boken.

  SvaraRadera
 2. tyckte faktiskt om denna, blandvändare överraskande #metoo

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten, den här kom överraskande häromveckan men ligger än så länge i högen

  SvaraRadera
 4. Denna har jag stående i bokhyllan, är så nyfiken på att läsa den.

  SvaraRadera
 5. känner igen titeln, men jag har inte läst den. tack för smakebit!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten. Mats Ahlstedts bok tyckte jag var bra. Den andra boken kände jag inte till.

  SvaraRadera
 7. Den dök upp som en överraskning för ett tag sedan. Läsa den kommer jag att göra, men vem vet när :)

  SvaraRadera
 8. Någon hade denna som tips förra veckan, tittade efter den på biblan men den fanns inte där. Tack för smakbit, lite nyfiken blir man, och trevlig andra advent

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten. Kanske något jag ska titta närmare på.

  Kram och god andra advent!

  SvaraRadera
 10. Den där har jag funderat på när jag sett den lite här och var på senaste tiden.

  SvaraRadera
 11. Den här boken har jag sett lite här och var på senare tid. Är lite nyfiken på den. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 12. Den här verkar bekant men vet inte så mycket om den, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 13. Spennende smakebit. Likte omslaget på boken veldig godt :)

  SvaraRadera
 14. Den är jag nyfiken på. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 15. Har läst den på engelska och den var riktigt, riktigt bra! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 16. Jeg trodde jeg hadde sett dette coveret før, men boken er ikke oversatt til norsk og den engelske versjonen har et annet cover. Kanskje har jeg drømt :-) (Eller så er det en annen bok med et cover som ligner) :-)
  Ha en riktig fin ny uke!

  SvaraRadera
 17. Visst är det roligt att läsa böcker som utspelar sig i bekanta miljöer :-)

  Ha en härlig start på veckan!

  SvaraRadera
 18. Hört mycket bra om den här :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.